Vad spelar du i helgen? [Vecka 38 2014]

Trots sensommarvärmen som åtminstone har kommit till Skåne är spelhösten definitivt här. Antalet titlar som dimper ner i redaktionen har absolut eskalerat och det tempot kommer inte att lugna sig på ett bra tag. Detta betyder att det finns mycket att se fram emot på bloggen framöver, och detta trots alla förseningar av stora titlar. Personligen ser jag det som en befrielse att så mycket blev uppskjutet med tanke på antalet spel som dyker upp i oktober och november. Men det är ju ett tag innan vi är där, och vi börjar därför med att gå igenom vad som spelas i helgen.

Johan anfaller torn för att rädda Jorden

Anomaly-2[1]

Denna helg kommer jag att jonglera tre olika spel som jag har fått äran att recensera, och först ut är Anomaly 2. Denna variant på tornförsvarsspel där spelaren istället är den anfallande parten har lyckats få mig intresserad av en genre som jag normalt sett brukar undvika.

Nästa spel på menyn är Kickbeat: Special Edition som släpptes till PlayStation 4 nu i veckan. Detta rytmspel som låter spelaren slåss i takt till musik har sedan ett år tillbaka funnits tillgängligt till PlayStation 3 och PlayStation Vita, och jag kollar närmare på denna specialutgåva för att luska ut vad som är speciellt.

Sist, men definitivt inte minst ska jag lägga lite tid på Murasaki Baby till PlayStation Vita. Detta otroligt vackra spel har legat högt på min lista av efterlängtade titlar sedan det visades upp förra året på Gamescom i Köln, och mina förväntningar är höga. Recensioner av dessa spel bör förhoppningsvis finnas tillgängliga för läsning under nästa vecka.

Martin hoppar på nästa Japanska rollspel och varvar med det vanliga

Visst är jag hungrig på mer japanska rollspel!

Visst är jag hungrig på mer japanska rollspel!

Helgen går åt att sätta mig in i det charmiga Fairy Fencer F, ytterligare lite rollspelskärlek skickat till oss från NIS America! Det tog inte många timmar innan jag påmindes om att spel som kommer ut 2014 inte alltid sparar framgång automatiskt så gårdagens framsteg gick förlorade när jag tog mig an en lite för stark boss…

Jag spelar även Run Like Hell – ett spel i genren ”spring från vänster till höger utan möjlighet att stanna”. Hittills så är det utmanande men det är väl å andra sidan charmen som skall bjudas i den här typen av spel?

Vidare tänkte jag fortsätta min strävan att nedgöra Ender-draken i Minecraft PlayStation 4 Edition och blanda allt med en sund dos Hatsune Miku: Project Diva f 2nd där jag upptäckt glädjen i att låta spelet slumpa fram låtarna åt mig!

Det är vad vi ska spela – men vad spelar du i helgen?

5 kommentarer
  1. Quint Quint
    • Johan Lindros Johan Lindros
  2. Simon Campanello Simon Campanello
  3. Macce_1
  4. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.