Vad spelar du i helgen? [Vecka 35 2019]

När hösten kommer, gör den det med besked! Under veckan har det hänt väldigt mycket här på bloggen, både när det kommer till recensioner av intressanta spel, men även tack vare att vår kära chefredaktör har lyckats med konststycket att häva ur sig ungefär 7000 ord i sina sammanfattningar kring Gamescom 2019.

Recensionsexemplaren fortsätter att trilla in i en rasande takt och som de trogna, ståndaktiga kämpar vi är, fortsätter vi att spela igenom och recensera dem alla. Håll i er, för här kommer helgen!

Kim återupplever spelglädje i ny tappning

Med en trumpen attityd och ett pistolsvärd kommer man långt

För mig kommer denna helgen, liksom veckan, att gå i nostalgins tecken. Allt började med att jag efter semestern lånade en Nintendo Switch för att jag ville köpa ETT enda spel (men inte hela konsolen). Jag talar förstås om det underbara Fire Emblem: Three Houses. Äntligen går serien tillbaka till rötterna och har en handling värd namnet. Det känns nästan som 2005 när jag upptäckte serien på Gamecube.

Jag har alltid trott på att ge spel flera chanser. Av detta skäl är jag tillbaka i World of Warcraft (på Dreadmist) och denna gång på Alliance-sidan. När det väl begav sig kraschade mitt spel 4-5 gånger med olika karaktärer (och datorer) när jag nådde level 43. Med Classic blir detta mitt sista försök att få uppleva det många redan tröttnat på.

Sist, men inte minst, kommer jag återbesöka Final Fantasy 8 i och med Remaster-versionen till Playstation 4. Jag minns hur jag övertalade min chef i spelbutiken att importera det från USA för 20 år sedan. Jag lovade att det skulle sälja bra och jag fick rätt. Jag spelade senast igenom åttan med en flickvän för nästan 10 år sedan. Det ska bli kul att se om det åldrats lika bra som Final Fantasy 9. Förvänta er en recension med mina intryck nästa vecka.

Martin skvätter grus

Weeee! Höjden av lycka!

Efter flera maratonsessioner av Dragon Quest Builders 2, är platinatrofén äntligen i hamn. Det var en lång väg dit och faktum är att jag började tröttna på spelet mot slutet.

Därför tar jag det lugnt med spelandet i helgen. Dock har jag MXGP 2019 på recensionsbordet och kommer därför att tillbringa ett antal timmar på grusbanan för att du ska kunna läsa en recension under veckan som kommer.

Jonny jagar vålnader

Var är Ghostbusters när man behöver dem?

Den här helgen kommer jag huvudsakligen att tillbringa med den intressanta titeln Vambrace: Cold soul. Spelet känns väldigt inspirerat av rollspels-pärlan Darkest dungeon från 2016, ett spel jag har spelat ohälsosamt mycket och därmed har lite abstinens efter. Kommer Vambrace: Cold soul att fylla det hålrummet? Det kommer ni att få veta nästa vecka när en rykande het recension lär dyka upp på bloggen.

Om jag får lite tid över kommer jag troligtvis att försöka göra allvar av min avsikt att ta tag i den gamla skräckdängan Silent Hill som har legat och jäst på skämshögen alldeles för länge. Jag är dock den typen av spelare som helst vill ha det mörkt och regnigt ute när jag spelar skräckspel, så vi får se hur det blir med det.

Vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.