Vad spelar du i helgen? [Vecka 34 2015]

Det märks tydligt på redaktionen att spelhösten börjar köra igång med tanke på det ökande antalet spel som dimper ner hos oss nu. Nu är det slut på sommarsemestern och det är dags för oss att ta oss an några av de mest efterlängtade spelen under året.

Redan nästa vecka kan vi se fram emot det PlayStation 4-exklusiva skräckspelet Until Dawn med bland annat Peter Stormare i en av rollerna, men det är egentligen inte förrän första veckan i september som vi får se den första stora anstormningen. Det finns därför fortfarande lite tid kvar att hinna avverka eventuella spel du fortfarande har kvar på ”att göra”-listan.

Johan återvänder till kampen mellan hopp och förtvivlan

Att bli jagad av massproducerade psykotiska björnar är kanske inte optimalt.

Att bli jagad av massproducerade psykotiska björnar är kanske inte optimalt.

I veckan fick jag tag i ett av spelen som jag har längtat efter i närmare ett år nu, och då tänker jag på Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls. Föregångarna i serien har trollbundit mig med starka berättelser, intressanta karaktärer och totalt vansinniga mordmysterier. Denna uppföljare har gått i lite andra spår, men jag är väldigt förhoppningsfull om att det kommer att vara en lika galen resa som de tidigare spelen är.

Parallellt med detta håller jag även på att spela Zombi. Denna portning av Ubisofts tidigare Wii U-exklusiva zombiespel har än så länge bjudit på en mysig stämning och har till och med lyckats framkalla några aspekter av min Dark Souls-kärlek på ett sätt som jag inte hade förväntat mig. Mer om detta bör du kunna läsa nästa vecka i min recension.

Martin återvänder till ungdomen och känner sig färggrann

Ju fler vi är tillsammans, ju gladare vi är. Någon som behöver mat..."badly"?

Ju fler vi är tillsammans, ju gladare vi är. Någon som behöver mat…”badly”?

Jag har fått äran att recensera Gauntlet: Slayer Edition som är en nytolkning av klassikern från spelhallarna. Hittills har jag spelat spelet helt själv men i helgen tänkte jag uppleva det som det är menat: i flerspelarläge. Även om jag brukade spela alv eller trollkarl förr i tiden, föll mitt val denna gång på valkyrian – den snabba och skoningslösa krigardrottningen.

Jag tänkte även försöka spela klart de sista låtarna i IA/VT Colorful. Spelet har en bra svårighetskurva och börjar nu mot slutet bli rejält utmanande, något om tilltalar mig. Du kan läsa om mina första timmar av spelet i inlägget som publicerades i början av veckan.

Det är ett smakprov av vad vi ska spela – men vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Thomas Thomas
  2. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.