Vad spelar du i helgen? [Vecka 33 2018]

Även om jag älskar värme och solsken, måste jag erkänna att jag tycker att det är otroligt skönt med lite normal sommartemperatur här hemma i Sverige. Hemma hos oss har vi stängt av fläktarna som annars har gått på högvarv och vi har dessutom börjat snegla lömskt på de tjockare tröjorna som ligger undangömda i lådorna.

Det är alldeles snart dags för vansinnet som stundar i och med spelhösten 2018, men innan detta kaos tar fart, tänkte vi ta helg och njuta av livet som PlayStation-spelare. Än finns det tid att städa upp i skämshögen, eller?

Jesper besöker Persien

Pussel och klurigheter redan vid den första tempelporten i spelet.

Artifex Mundi fortsätter att släppa sina pusselspel i underkategorin finna dolda föremål, och nu kommer Persian Nights: Sands of Wonder till PlayStation 4. Jag fokuserar helgens spelande på recensionsexemplaret.

Skulle jag bli klar, kommer jag att fortsätta det flipperinspirerade plattformsäventyret Yoku’s Island Express (9/10) som trots Martins fina recension golvade mig totalt med sin charm och stora spelglädje. Det är definitivt min typ av spel och jag kommer nog att ge mig på att försöka ta den eftertraktade platinumtrofén.

På den bärbara fronten är det Utawarerumono: Mask of Deception som gäller. Det är en välskriven och vacker visuell roman med turordningsbaserade strider. Det är nästan en regel att namnet Atlus står för kvalitet och det här är inget undantag.

Martin beger sig ned i djupet X 2

Men hej där! Varför får inte jag ha på mig en orange overall?

Men hej där! Varför får inte jag ha på mig en orange overall?

Jag hade nästan glömt att de nya delarna i trilogin som började med Journey Down: Chapter 1 (6/10), har låsts upp under sommaren. Därför kommer det mesta av min speltid i helgen kretsa kring dessa två delar. Jag har redan betat av en del av kapitel två, och måste säga att framtiden verkligen ser ljus ut!

Resterande speltimmar kommer att delas upp mellan det själ(v)klara valet Dark Souls: Remastered (10/10), där jag börjar närma mig några av spelets höjdpunkter, åtminstone enligt trovärdiga källor. Förhoppningsvis finns det även tid över att sätta tänderna i den avslutande säsongen av The Walking Dead från Telltale. Jag antar att slutet, som är ofrånkomligt, inte kommer att gå till historien som det lyckligaste någonsin…

Vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.