Vad spelar du i helgen? [Vecka 32 2017]

Nu är det dags att säga adjö till ytterligare en vecka och välkomna nästa helg. Min vecka har varit hektisk men trevlig då jag har tillbringat den i Rom med familjen. Vi har i gassande sol besökt mängder av historiska platser och inmundigat ett ohälsosamt antal pizzor.

På spelfronten tornar det upp sig ett skrämmande antal titlar som garanterat kommer att fylla alla eventuella fickor av fri tid. Redan under de sju dagar som har gått, har två tunga titlar anlänt i form av Hellblade: Senua’s Sacrifice och LawBreakers. Det finns mycket att glädjas åt som PlayStation-spelare och för att ytterligare förhöja glädjen, tänkte vi dela med oss av våra helgplaner. Sedan är vi väldigt nyfikna på vad ni tänker spela…

Martin återvänder till sina zombier

THIS IS HARRAN! (Lägg till ljudeffekt för en hoppspark)

THIS IS HARRAN! (Lägg till ljudeffekt för hoppspark)

Efter en veckas avhållsamhet, förutom lite ströspelande på min PlayStation Vita, känner jag en stor längtan efter att träffa zombier igen. Jag ska hem till Småland och umgås med mina föräldrar fram till på lördag, men det är inte dem jag menar. Självklart är det 7 Days to Die (7/10) som lockar, jag behöver bara mosa några hundra zombier till innan jag är uppe i 2500 och får ett trofépling.

Jag har länge längtat efter att få återvända till Harran i Dying Light ett tag nu och längtan blev ju inte mindre efter nyheten med allt extramaterial som släpps under de kommande 12 månaderna. Förhoppningsvis får jag med mig min son på lite äventyr i den infesterade staden där jag siktar på att klara av några sidouppdrag till.

Jesper försöker överleva den kanadensiska vildmarken

De vackra miljöerna bjuder på många faror

Min sommar har haft så många resor att jag nästan fick blåsa dammet av min PlayStation 4 när det lugnade ned sig. Jag spelar just nu två spel parallellt med avsikt att recensera dem, actionrollspelet Mages of Mystralia och överlevnadssimulatorn The Long Dark. Jag har också köpt Hellblade: Senua’s Sacrifice den här veckan som snällt får ställa sig i kö. Jag har stora förväntningar på det då jag älskade Enslaved: Odyssey to the West och Heavenly Sword som studion släppte på PlayStation 3.

Berättelsen i Mages of Mystralia är skriven av Ed Greenwood som är mest känd som skaparen av världen Forgotten Realms i Dungeons & Dragons. Släppdatumet är 22 augusti och du kan räkna med att läsa en recension på bloggen då.

I The Long Dark handlar det helt enkelt om att överleva den kalla, bistra vintern efter en flygkrasch i den kanadensiska vildmarken. Jag spelar berättelseläget nu och ska ta mig an överlevnadsläget och utmaningarna också innan jag är redo att skriva ned mina åsikter.

Annars var nog veckans höjdpunkt när min mamma fick testa PlayStation VR. Jag tänkte att Spider-Man: Homecoming – The Virtual Reality Experience kunde vara en bra startpunkt, då den har enkel spelmekanism samtidigt som den visar tekniken. När hon nätsvingade sig upp på byggställningen tyckte hon att höjden var så obehaglig att hon blundade tills jag tog av henne VR-hjälmen.

Jerry sätter på sig den blåa robothjälmen

Denna strid får ett plus i kanten! (Eller var det ett plus i hjälmen?)

Jag har rest bakåt i tiden tillsammans med den ikoniska Mega Man, som dyker upp i samlingen Mega Man Legacy Collection 2. Den blå bombarens äventyr, signerat Capcom, brukar innehålla tunga eldstrider och en rejäl dos utopisk fantasi, vilket passar utmärkt denna kommande helg i augusti. Du kommer att läsa min recension av denna kollektion inom kort.

Tyvärr lyckades jag inte klara av det sjätte palatset i Persona 5 (10/10) förra veckan eftersom undertecknad underskattade det tuffa motståndet och nivåns storlek. Men nu har jag anlänt vid väktarens port och tänker ge hen en rejäl omgång stryk i helgen.

Vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.