Vad spelar du i helgen? [Vecka 31 2015]

För många av oss är detta den sista helgen innan arbetet börjar igen. Det har varit en äkta svensk sommar med många möjligheter till spel mellan solglimtarna. Snart börjar spelhysterin igen och vi på redaktionen har börjat känna av en ökning i antalet spel som kommer till oss – vi har haft att göra även under de fina dagarna denna vecka!

Nu tar vi ett litet varv och kollar vad det finns för planer inför helgen, redaktionen får börja…

Martin gör inbrott och får utbrott

Steampunk och inbrott - en svindlande kombination?

Steampunk och inbrott – en svindlande kombination?

Jag tänkte sätta tänderna i The Swindle, ett spel ser ut att låna (eller stjäla?) friskt från liknande spel där det gäller att bryta sig in och stjäla värdefulla ting. För min del blir det en ny erfarenhet, eftersom jag brukar styra undan från den här speltypen men jag tycker ändå att det här ska bli intressant.

Sommarutmaningen fortsätter med min nyfunna kärlek Bloodborne (10/10). Jag tänkte kämpa på en bit in i Old Yharnam och se vad det finns för hemska saker i den delen av staden. Jag fortsätter att dokumentera min framgång här på bloggen i ytterligare några inlägg tills sommaren är slut. Spelet tänker jag däremot aldrig släppa eftersom jag har fastnat ordentligt i det mörka, kalla träsket…

Andréas längtar efter en filt

Några millisekunder innan det lyckliga slutet. Inte för min del dock.

Några millisekunder innan det lyckliga slutet. Inte för min del dock.

Jag gav mig inte på Bloodborne som en sommarutmaning, men det gick minsann mot att utvecklas till en lik förbannat. Jag undviker vanligtvis spel som medvetet är småjobbiga i sin design, speciellt om de lyckas förvärra saken med tekniska hinder som gör den saken än värre. Bloodborne dras med båda dessa problem, det ska sägas. Men den smart uppbyggda världen och på alla sätt grymma atmosfären gjorde att tanken på att verkligen klara ut spelet långsamt smög på mig, ungefär som de där stackars frusna bestarna som alltid virat in sig i en filt gör i spelet. Jag hoppas att kunna förverkliga den tanken innan det är säsong att göra detsamma.

Johan förbereder sig för spelhösten

Metal-Gear-Solid-Peace-Walker-2[1]

Big Boss strider så hårt i Peace Walker att han senare börjar låta som Jack Bauer.

Med lite drygt en månad kvar till lanseringen av Metal Gear Solid V: The Phantom Pain kommer jag att börja tagga upp inför denna höjdpunkt genom att spela igenom Metal Gear Solid: Peace Walker. Jag påbörjade spelet när det släpptes till PSP men lyckades aldrig riktigt fångas av det, mycket på grund av begränsningarna i styrningen.

Eftersom det finns tillgängligt på PlayStation 3 och med tanke på att det ligger till grund för en hel del av handlingen i The Phantom Pain är det dock dags att ge mig ut på smyguppdrag, som förstås kommer att resultera i massor av skjutande när jag misslyckas med att vara diskret.

Vad tänker du spela i helgen?

11 kommentarer
 1. Quint Quint
  • Johan Lindros Johan Lindros
   • Quint Quint
    • Fredrik Johansson Fredrik Johansson
     • Johan Lindros Johan Lindros
    • SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
 2. Fredrik Johansson Fredrik Johansson
  • SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
 3. Macce_1
 4. Thomas Thomas
 5. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.