Vad spelar du i helgen? [Vecka 3 2021]

Efter en vecka fylld av syndaflodsmängder av regn, åtminstone i Malmö-regionen, har den slumrande spelbranschen plötsligt vaknat till liv. Det betyder att det är febril aktivitet som gäller i redaktionen, vilket kommer att resultera i en del intressanta recensioner inom kort.

Vi har även fått årets första storsläpp i form av Hitman III, vilket kanske kan slita vissa från sina skämshögar. Här kommer ett axplock av vad som pågår i redaktionen.

Johan smider mordiska planer

Som jag nämnde i våra årslistor är Hitman III ett av de mest efterlängtade spelen för 2021 för min egen del, och i helgen kommer jag att göra en rejäl djupdykning i denna tredje del av seriens reboot-trilogi. Vi fick dessvärre inget recensionsexemplar denna gång, men jag kommer troligtvis att skriva ihop mina intryck vid ett senare tillfälle ändå.

Jesper byter skal

Här ser det nästan ut som om en ceremonimästare skulle kunna skrika att det är dags för hammaren.

Sent omsider har jag tagit mig an actionrollspelet Mortal Shell (8/10). Jag har ännu inte vant mig vid förmågan att göra huden stenhård för att blockera fiendeattacker, men det kommer nog. Den mörka stämningen känns klockren och jag vill verkligen utforska mer av världen.

Förra veckan nämnde jag att jag spelar om Sayonara Wildhearts som kanske är det bästa spelet som utvecklats i Sverige. Den här gången satsar jag på platinan och måste hitta alla hemligheter och nå guldbetyg på samtliga banor.

Martin håller sig inomhus för att inte (f)ryza

Framför grytan fryser jag inte

Jag har hittills upplevt något av en hatkärlek till Atelier-serien men testade att spela Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout (6/10) i somras och trivdes ganska bra. Därför kunde jag inte annat än att roffa åt mig koden för uppföljaren som damp ned i redaktionen härom dagen.

Jag kommer därför att tillbringa helgens fria timmar med att spela Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy och hoppas att kunna dela med mig av en recension i samband med att spelet släpps i Sverige.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.