Vad spelar du i helgen? [Vecka 29 2019]

För en del betyder vackert väder i juli sommartorka när det kommer till nya spel. Men för den äkta PlayStation-spelaren betyder det självklart städdags. Det kan gälla skämshögen eller den där sista trofén i ett spel som äntligen ger dig en platina.

Ett betydande landmärke passerade jag för några veckor sedan då jag, min son och delar av PSbloggens redaktion tillsammans såg till att skaffa min sista trofé i Dying Light, ett spel som jag spelat väldigt länge och lätt skulle betygsätta full pott om jag fick recensera det idag.

Nu är det dock snart dags för helg igen och vi är väldigt nyfikna på vad som värmer din PlayStation-konsol!

Jonny delar ut hårda tacklingar

Hoberna lär vara det sämsta laget, men de har iallafall trädmän!

För lite mer än ett år sen var jag inne i en period där jag spelade väldigt mycket Blood Bowl 2. Jag är ingen vidare sportentusiast vanligtvis, men det är något med kombinationen av lagbyggande, våldsam rugby och fantasy-varelser som lockar mig. Att t.ex. få döpa ett gäng hober till namn i stil med Korvar Senapsson, Chubby Gaffelman och Gorg Onzolabreath  för att sedan se dem rulta runt på planen med grytor som hjälmar, får mina smilband att gå i taket.

Perioden med det superintensiva spelandet är över, men då och då vaknar det till liv igen och jag spelar några matcher mest för att det är skoj. Den här veckan har varit en sån där period och det kommer troligtvis även att hänga med mig in i helgen.

Martin bygger i större skala

Det är skönt att ha med sig en kamrat på slagfältet

Jag fortsätter min utmanande kamp till en platinatrofé i Dragon Quest Builders (10/10). Stressen varvar jag med det lite mer tillbakalutade, men ändå större, Dragon Quest Builders 2. Att ge sig på att recensera detta enorma verk kommer att ta sin lilla tid men jag lovar att återkomma så snart jag känner att jag har upplevt det mesta i titeln.

Jesper lägger korten på bordet

Utforskandet mellan kortstriderna är en väsentlig komponent

Jag trodde att jag skulle spela NieR: Automata (8/10) på semestern, men så dök det upp ett recensionsspel och jag köpte Thronebreaker: The Witcher Tales på rea. NieR har fått vila och jag tror att jag kommer att ta alla troféer utom en på första genomspelningen och kommer att rusa igenom det igen för att nypa platinumtrofén. Spelet har golvat mig totalt med sin charmiga grafik och riktigt kniviga moraliska dilemman. Hela spelet känns som en allegori för det moderna samhällsklimatet som är fyllt av rasism och främlingsfientlighet.

Skulle jag bli klar med Thronebreaker så går jag tillbaka till NieR och kommer att prova det retrodoftande 198X vars kod jag fick som backare av Kickstarterkampanjen.

Vad spelar du i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.