Vad spelar du i helgen? [Vecka 28 2020]

Som du kanske har märkt på bloggen har det varit en ganska lugn vecka spelmässigt, åtminstone på ytan. I redaktionen har vi dock febril aktivitet med ett gäng nya spel som trillade in under de senaste dagarna, vilket du kommer att se mer om nästa vecka.

Vi börjar dessutom närma oss vad som ser ut att bli PS4:ans sista stora exklusiva spel, nämligen Ghost of Tsushima. Men innan dess finns det ju fortfarande tid att klämma in några andra spel!

Martin gräver sig djupare ned i sin nya hobby

Jag och chefen vinkar från månen

Johan har tjatat ganska länge på mig att jag ska köpa och börja spela Astroneer. Därför gjorde jag misstaget att lyda honom och efter bara några timmar är jag fast i mitt nya favoritspel.

All speltid i helgen, kommer därför att tillbringas ute i rymden där jag färdas mellan planeter för att utvinna mer råvaror och uppgradera min bas. Kanske kommer chefen på besök?

Jesper metaspelar

Dramatiska poser är obligatoriskt i japanska rollspel.

Jag har recensionsexemplaret av Sword Art Online: Alicization Lycoris på mitt bord och det blir fokus för helgens spelande. Det blir ju lite meta när huvudpersonen är fast i en virtuell värld, och jag har väldigt lite kunskap om bok och filmförlagorna så det blir en recension med oskyldiga ögon.

Förutom det har jag också återfunnit Just Shapes & Beats (9/10) och Alienation (8/10). Både i rytm-spelet och tvåspaksskjutaren har jag spelat samarbetslägen online och har vansinnigt kul. Jag lutar åt att båda dessa spelen kanske är ett par av de mest underskattade spelen till PlayStation 4 och borde få mer uppmärksamhet.

Fredrik leker med en tamagotchi

Grottor i mängder att undersöka och monster att slåss mot.

Jag har gett mig på en märklig spelkombination – slumpmässiga grottor, roguelike-liknande upplägg och en tamagotchi. Vad är det för märkligt spel?
Svaret är: void tRrLM(); // Void Terrarium (försök säga det snabbt sex gånger i rad). I egenskap av en liten robot måste jag utforska ruiner, hitta mat och material och göra mitt allra bästa för att skydda den sista levande människan. Än så länge är det lagom utmanande och oerhört charmigt – håller tummarna för att fortsätter så.

Vad kommer du att spela i helgen?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.