Vad spelar du i helgen? [Vecka 27 2024]

Helgen är i antågande och förhoppningsvis kan många av oss se fram emot lite avslappning framför spelkonsolen de kommande dagarna. Med semestertider som hägrar innebär den här helgen kanske till och med startskottet på en lång och trevlig ledighet för många av er läsare.

På redaktionen jobbar vi hårt för att ni ska få ta del av välskrivna och intressanta texter året runt, och vi avslutar en produktiv vecka med lite interna spelplaner.

Johan protesterar vilt och chockar systemet

Efter att ha gjort en rejäl djupdykning i Monster Hunter Stories-serien och slutligen blivit klar med båda dessa recensioner är det nu dags att lägga fokus på andra spel i skämshögen. Bland dessa spel hittar vi bland annat Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy som jag har sneglat på ganska länge, och jag tänker att det slutligen är dags att spela ikapp denna serie som har varit ett stort hål för mig i många år nu.

Jag kommer även att blanda upp det med lite System Shock (6/10), som lyckades frustrera vår recensent Jonny tidigare under våren. Jag har bara vaga minnen av originalspelet på PC, och det ska bli intressant att se om mina upplevelser matchar Jonnys.

Jesper utforskar Calvard och snurrar vidare

Nu finns valet att köra ett enklare realtidssystem eller gå in i en mer detaljerad turordningsbaserad strid.

Släppet är nu nära och det är sista gången jag nämner Spin Rhythm XD som recensionsspel. Du kan vänta dig en recension under nästa vecka.

Dessutom har ju The Legend of Heroes: Trails Through Daybreak släppts och jag är som ett barn på julafton när jag får sätta tänderna i en helt ny serie inom The Legend of Heroes-universet. Det känns lite befriande att leta katter och hitta cykeltjuvar när jag vet att det kommer att bli mer och mer episkt över tid och den nya spelmotorn lyckas lyfta ett redan bra stridssystem.

Jonny utforskar ljus och mörker

”Är det ni som är ’The Three Stooges’?”

Efter många års väntan har det äntligen blivit dags för mig att ta mig an Darkest Dungeon 2, uppföljaren till ett av mina absoluta favoritspel. Jag har medvetet undvikit såväl PC-versionen som majoriteten av trailers, artiklar och annan information för att så gott det går skapa mig en helt egen uppfattning. Jag är minst sagt taggad, och ser fram emot att dela med mig av mina tankar i en recension inom kort.

När stressen i spelet blir för hög passar det bra att byta till något annat, och där kommer SCHiM, mitt andra recensionsspel in i bilden. Med lugnare tema och upplägg synkar de två spelen varandra bra, men vad jag tycker om dem i sin helhet, det får ni veta så småningom.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.