Vad spelar du i helgen? [Vecka 27 2022]

Det råder viss speltorka i redaktionen för tillfället, vilket leder lite att vi har det lite lugnare på recensionsfronten. Det finns ett par pågående projekt som kommer att dyka upp inom snar framtid, men annars är det skämshögen som får mest uppmärksamhet i sommarvädret.

Vi börjar med att dela ett axplock av vad som sker i redaktionen, sen vill vi ju väldigt gärna veta vad just du tänker spel!

Jonny gör en tidsresa

Är det nu jag bör sjunga ”Walking in Memphis”?

Semestern har äntligen startat för min del, och för mig innebär det oftast att jag gör ett ryck med titlar som jag har påbörjat tidigare under året men inte hunnit avsluta. En av dessa titlar är det antika (höhö) Titan Quest som jag och några vänner drog igång för ett bra tag sen.

Utöver att piska monster ur den grekiska mytologin kommer det nog även bli en och annan runda Battlefield V och Slay the Spire (där jag kämpar med sista svårighetsgraden i det sistnämnda).

Jesper besöker andras medvetanden

Varför har Aiba kimono? Det ser jag fram emot att ta reda på.

Jag har under min första semestervecka spelat igenom Life is Strange Remastered och är fortfarande lite tagen över hur otroligt välskrivet och känsloladdat det är. Jag tänkte ge mig på Collectible Mode och plocka de foton jag missade och nypa platinatrofén innan jag överger det helt.

Näst på tur står AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative som släpps under fredagen. Ettan nådde inte riktigt upp till skaparens tidigare alster i form av Zero Escape-trilogin, men det är en ganska orättvis måttstock. Jag har redan spelat igenom ettan två gånger och utforskat alla berättelsetrådar och ser verkligen fram emot uppföljaren. Det kan även tänkas bli någon omgång i Slay the Spire som aldrig verkar försvinna från min radar…

Johan fantiserar vidare

Inte ens Lightning är nöjd med hur horribelt stora svärden är.

Final Fantasy XIII-2 är lagt till handlingarna vilket betyder att jag sakta men säkert närmar mig målet att vara ”ikapp” i Final Fantasy-serien till den nya delen släpps nästa sommar. Nästa steg på vägen är det lite udda spelet Lightning Returns: Final Fantasy XIII, som på många vis skippar de klassiska inslagen från både serien och genren överlag. Vi får se om jag klaffar med tidsmekaniken dock, då det inte känns det speciellt lockande. I värsta fall får det hamna i samma hög som Final Fantasy X-2, som jag skippade för att det helt enkelt inte lyckades fånga mig.

Vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.