Vad spelar du i helgen? [Vecka 26 2019]

Högsommarvärmen har rullat över oss denna vecka och själv har jag fått en del hemska minnen från förra årets brutala värmebölja. Förhoppningsvis blir det inte lika ihållande i år dock, så att den redan högljudda fläkten i min PlayStation 4 får vila en aning.

Nu närmar ju sig helgen igen, och trots lite nyhetsstiltje efter E3-mässan finns det ju verkligen ingen brist på spel att sysselsätta sig med. Vi börjar i vanlig ordning med våra redaktionsplaner!

Fredrik iklär sig kaninkostym

Två kaninflickor och två kattbest-män gick in i en bar och du kan inte ana vad som hände sen!

Jag svor högt och heligt en gång att aldrig någonsin prova massiva online-rollspel, men det löftet flög ut genom fönstret när jag för många år sedan fick chansen att recensera Final Fantasy XIV till Playstation 3. Nu, ett par år senare, är det snart dags för den tredje större expansionen – Final Fantasy XIV: Shadowbringers. För de som förbokat expansionen öppnar servrarna imorgon bitti, men jag måste tyvärr arbeta. Dock kommer jag försöka tillbringa så mycket tid som jag kan i helgen innan den stora massan får åtkomst på tisdag.

Nytt i expansionen är såklart en ökad nivågräns, nya områden, ny handling och två nya raser – Viera (kända från Final Fantasy XII och Tactics) och Hrothgar (som är snarlika Ronso-rasen från Final Fantasy X och X-2).

Martin städar i zombie-skämshögen

Clem börjar se riktigt vuxen ut…hoppas att hon klarar sig!

Jag har tagit det lugnt med spelande ett tag, och jag har under min frånvaro funderat på vad som skulle vara trevligt att spela. Därför har jag tillbringat åtskilliga timmar i ett av mina absoluta favoritspel; Dying Light. Jag har nu samlat ihop alla troféer utan den ökända ”Polyamory”, men förhoppningsvis får jag hjälp med denna under helgen.

Jag är halvvägs igenom The Walking Dead: The Final Season och tänker köra klart äventyret inom kort. Nu återstår det att se om det bjuds ett lika sorgligt och jobbigt slut som tidigare säsonger.

Jonny jagar pallplatser

En klassiker i nytt format!

Den senaste veckan har jag gjort ett återbesök i en gammal hit från barndomen, nämligen kart-racern Crash Team Racing. Det är dock inte originalet jag nu har gett mig på utan den sprillans nya remaken Crash Team Racing: Nitro-Fueled.

Som kontrast till kartkörandet ska jag även agera detektiv i The Sinking City’s mörka stadsbild, något som jag tror passar bra om man känner för att fly undan solens varma strålar. Ni kan vänta er två färska recensioner på dessa titlar inom kort.

Vad spelar du i helgen?

6 kommentarer
 1. Jesper Pettersson Jesper Pettersson
 2. Thomas Thomas
  • Fredrik Johansson Fredrik Johansson
   • Thomas Thomas
   • Thomas Thomas
   • Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.