Vad spelar du i helgen? [Vecka 23 2024]

Helgen närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att planera inför de kommande dagarnas spelande. Under veckan som har gått har du fått ta del av både nya recensioner, som exempelvis Indika (9/10), och nyheter om månadens PS Plus-spel. Skulle det vara att du är i behov av mer inspiration så ställer vi självklart upp med tips. Här kommer nämligen en genomgång av redaktionens planer för helgen.

Johan dammar av lastbilen

Efter en väldigt (VÄLDIGT) lång genomspelning av The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II (10/10) kände jag genast att det var dags att återvända till något tryggt som framkallar lugn och avkoppling. Det resulterade i att jag installerade Snowrunner (7/10) på nytt för att fortsätta beta av uppdrag i de otroligt mastiga expansionerna. Det påminde mig direkt om vilket suveränt komplement detta spel är om du har en skämshög bland dina poddar eller ljudböcker som behöver avverkas.

Helgen kommer annars domineras av en mångfald av spelrelaterade presentationer i samband med Summer Game Fest, och jag ser med stor spänning fram emot vad som kommer att avtäckas!

Fredrik spelar en lömskt förklädd kapitalistsimulator

Efter att ha djupdykt ned i Dave the Diver och sett det mesta det hade att erbjuda fick jag tipset från Johan om att Moonlighter (8/10) var snarlikt i struktur och charmig grafik. Premissen är egentligen enkel – gå ned i en dungeon, spöa monster, samla på dig skräp och sälj till byborna. Men det är inlindat i en sådan oerhört charmig grafisk stil, och det är verkligen svårt att släppa.

Om jag skulle lyckas slita mig ifrån grottkravlandet så ligger omspelningar av The Complex (9/10) och The Bunker (8/10) högt på listan då de fått versioner till Playstation 5.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.