Månadens PlayStation Plus-spel [Juni 2024]

Sommarvärmen har kommit till de flesta platser i Sverige och även om väder såklart går lite upp och ner kan vi nog ändå konstatera att sommaren är här. Troligtvis dröjer det fortfarande något innan semestrar och ledighet kickar in, men nog kan det finnas tid för att ta sig an någon av de nya förmånstitlar som erbjuds dig som har en prenumeration på PlayStation Plus.

För att du ska få en liten inblick i vad månadens utbud har att bjuda på kommer här en liten introduktion av aktuella spel. Förhoppningsvis finns där något som passar just dig.

Först ut den här månaden är äventyret SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake, en plattformare från fjolåret som utöver att det har världens kanske mest kända tvättsvamp som huvudperson även bjuder på färgglad action. Spelet är något av en spirituell uppföljare till det över 20 år gamla SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom som åter blev aktuellt genom en remake 2020.  Spelet kretsar kring en incident där SvampBob och hans vänner råkar korka upp en flaska med magisk tvål vars bubblor snart ställer till med mer än måttlig oreda på Bikinibottnen. För att ställa allting till rätta behöver vännerna ge sig ut på äventyr, och det är här du som spelare får din roll.

Skulle det vara att varma dagar på stranden (och i havet) inte är din grej så finns det alternativ. I AEW Fight Forever är det nämligen inte badbyxor du drar på dig, utan pråliga kläder lämpade för en runda i ringen. Här är det wrestling som står på agendan, och med mängder av kämpar och spellägen finns det att sysselsätta sig med. Med inspiration från 90- och 00-talets wrestlingspel har studion bakom spelet satsat på en något mer traditionell arkadkänsla för den här titeln och lämnat en lite seriösare kontext till förmån för en spexigare sådan. Tilltalas du av att slåss i burar, smälla stolar över ryggen på dina medmänniskor och göra akrobatiska hopp från ringhörnan bör det här vara något för dig.

Månadens tredje titel fokuserar även det på slagsmål, men nu i form av Streets of Rage 4, den senaste titeln i en klassiska spelserie. Med sitt traditionella upplägg, stilrena grafik och flexibla soundtrack är det inte undra på att spelet mottogs med värme vid släppet 2020. Upp till fyra spelare kan ta upp kampen på stadens gator och kämpa sig fram genom horder av bråkstakar, bossar och andra utmaningar som detta tvådimensionella äventyr kastar emot en. Utöver nytt material har man även matat in innehåll från tidigare titlar i serien i form av bland annat klassiska karaktärer men även musik och möjlighet till en ”retro-ljudbild” för den som verkligen vill ha en klassisk upplevelse.

Nytt på PS Plus 4/6

  • SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake (PS4, PS5)
  • AEW Fight Forever (PS4, PS5)
  • Streets of Rage 4 (PS4)

Lämnar PS Plus 4/6

  • EA Sports FC 24: Standard Edition (PS4, PS5)
  • Ghostrunner II (PS5)
  • Tunic (PS4, PS5)
  • Destiny 2: Lightfall (PS4, PS5)

Vilket spel ser du mest fram emot att spela?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.