Vad spelar du i helgen? [Vecka 22 2018]

Ännu en arbetsvecka har nu avrundats, och framför oss ligger den efterlängtade helgen där vi kan sysselsätta oss med slöande i solen och förstås lite spelande. För min egen del väntar även lite semester nästa vecka, så att jag är utvilad och fräsch till de långa uppesittarkvällarna i samband med E3-mässan.

Jag har börjat spika ihop mina årliga ”inför E3”-artiklar, som du kan se fram emot som dagliga inlägg från och med måndag. Det är alltid en utmaning att förbereda dessa, då läckor blir mer och mer frekventa desto närmare vi kommer evenemanget. Innan dess är det dock dags att redogöra för helgens spelplaner!

Johan slutför rymningsförsöket

Om bara Solaire kunde vara här också…

I helgen blir det förhoppningsvis dags att klara av A Way Out (7/10), som har varit ett lite långsamt puttrande projekt för mig och en god vän. Det finns många intressanta aspekter i spelet, och presentationen är oftast toppklassig. Det enda som egentligen haltar är bitar av manuset och majoriteten av skådespelarna. Jag är dock glad att Josef Fares tar dessa risker i spelbranschen, för han har verkligen bra idéer.

Det är inte helt omöjligt att jag kommer att tillbringa en eller annan timme med Dark Souls: Remastered också. Detta mästerliga spel har blivit ännu bättre av denna putsade version, och det är verkligen en fröjd att återvända till Lordran igen.

Martin försöker att hinna med att spela

Äntligen får jag anledning att visa ytterligare en bild på divan!

Äntligen får jag anledning att visa ytterligare en bild på divan!

Jag och min son har länge sett fram emot att gå på Gröna Lund och uppleva Tove Lo live, och ikväll är det äntligen dags! Fredagen går därför knappast i PlayStation-konsolens tecken utan istället i nöje och skönsång.

Den enda lediga dagen är egentligen söndag och då tänker jag lägga sista handen vid The Infectious Madness of Doctor Dekker. Bjuds det någon ytterligare speltid, tänker jag fortsätta att njuta av Hatsune Miku: Project Diva F 2nd (9/10) för att beta av ytterligare några förfrågningar från vocaloiderna och på så sätt närma mig min platinatrofé.

Jesper äventyrar med en gammal man

Den visuella framtoningen i Old Man’s Journey förmedlar en varm, mysig känsla.

Jag har fått äran att recensera äventyrsspelet Old Man’s Journey och mitt primära fokus kommer att ligga på det. Jag lyckades äntligen besegra den sista bossen i God of War (9/10) och nypa platinatrofén, så näst på tur står nog Assassin’s Creed: Origins (9/10) eller något mindre indiespel med platinumtrofé.

På min PlayStation Vita började jag spela God Wars: Future Past tidigare i veckan, men helhetsintrycket var en besvikelse och jag beslutade efter en handfull timmars spelande att lägga det åt sidan. Istället har jag påbörjat den visuella romanen Utawarerumono: Mask of Deception och kommer definitivt att fortsätta med det, då det bjöd på en spännande intrig och taktiska turordningsbaserade strider invävda i berättelsen.

Men viktigast av allt – vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.