Vad spelar du i helgen? [Vecka 21 2021]

Nu när vi välsignas med det lynniga, svenska vädret som ger oss ömsom solsken, ömsom spöregn, kan det vara skönt att ha något stabilt i sin tillvaro. Tack och lov finns ju våra trogna PlayStation-konsoler till hands för att skänka oss trygghet.

Det spelas en hel del titlar för recension i redaktionen och vi tänkte som vanligt berätta vad som håller våra konsoler varma i helgen.

Jesper löser mord

Bilen har massor av finesser och du får anledning att besöka den mer än en gång.

Efter att slutligen ha knipit platinatrofén i Returnal (10/10) föll lotten på Disco Elysium. Det är en vansinnigt välskriven mordgåta med massor av dialog med både skumma filurer och inre demoner. Spelet tacklar ämnen som rasism, missbruk och ekonomisk politik titt som tätt och du tvingas hela tiden ta ställning. Exempelvis ökar drogerna maxtaket för färdigheter, men ger minus i några specifika och väljer du kommunism och fackförbundets sida blir storbolagen och strejkbrytarna arga på dig. Det rekommenderas varmt om du gillar genreklassiker som Baldur’s Gate, men i en gettoliknande öststatsmiljö.

Martin vandrar runt bland ruiner

En av de vackra miljöerna i spelet

På recensionsbordet ligger Beautiful Desolation, vilket jag påbörjade under förra helgen. Det blir med andra ord en återvändo till ruinerna och en del samkväm med udda karaktärer. Hittills har spelet bjudit på både rafflande science fiction och utforskande av vackra miljöer.

Får jag någon speltid över, funderar jag på att starta upp något av Tomb Raider-spelen då jag helt har missat att köra igenom dem.

Jonny snörar på sig plattformsdojorna

Finns det något mysigare än en kvällspromenad i fackelskenet?

I förra veckans VSDIH-inlägg berättade jag bland annat om min kamp mot robotar och annat oknytt i The Surge (6/10) Det utsatta målet då var att ta sig förbi den första bossen, något jag klarade med råge. Nu är även andra bossen avklarad och äventyret fortsätter.

Huvudfokus för den här helgen kommer att vara ett recensionspel i form av plattformsäventyret Wonder Boy: Asha in Monsterworld, en förhoppningsvis lättsammare spelupplevelse som ska bli kul att testa. Ni kan se fram emot en recension av det inom kort.

Vad spelar du i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.