Vad spelar du i helgen? [Vecka 20 2020]

Det har varit en spännande vecka i spelbranschen, i synnerhet om du har varit nyfiken på vad PlayStation 5 har att erbjuda. Trots att Sony själva har lyst med sin frånvaro när det gäller nyheter om nästa konsolgeneration har vi nämligen fått en liten inblick i framtiden tack vare Epic Games. Deras avtäckande av Unreal Engine 5 visade nämligen en imponerande teknologidemo som rullade på en PS5, och jag är säkert inte ensam om att längta ännu lite till efter konsollanseringen framåt slutet av året.

Innan dess är det ju dock dags att gå igenom vilka spel som kommer att fylla helgens fritid!

Fredrik utforskar planeter och fasansfulla hav

Min dröm om en egen måne blev sann till sist. Det blev en blå sådan dessutom!

Jag passade nyligen på att uppgradera min TV från en gammal 32″ till en splitter ny 55″, så en del tid har gått åt till att se hur bra spel ser ut i vettigare upplösning och med lite roligare färgåtergivning. Det var eventuellt lite dumt att starta upp No Man’s Sky (7/10) som jag inte rört på något år eller två och se hur vackra planeterna ser ut, för nu är jag fast i Hello Games rymdutforskarspel. Efter att ha svurit en del över uppdateringar som mer eller mindre förstört mina sparfiler så verkar någon av de senare uppdateringarna lagat det mesta – så nu kan jag fortsätta bygga min lilla rymdbas och utforska universum.

När jag inte seglar genom rymden så försöker jag reda ut vad det är för mysterium som drabbat ett kryssningsskepp och dess passagerare i Dread Nautical – ett taktiskt skräckrollspel med en charmig grafisk stil. Kombinationen av strategi, Lovecraft-skräck och slumpgenererade kartor känns hittills rätt trevlig och en recension kommer nästa vecka.

Jonny blandar nytt med gammalt

I Saints Row the Third firar man in helgen med en smäll (eller två)!

De kommande dagarnas spelande kommer att bli en mix mellan det nya och det gamla. Jag har fått på mitt bord att recensera nyversionen av den skojfriska sandlåderökaren Saints Row the third, något som känns både kul och intensivt!

På söndag kommer dessutom några kamrater över för lite retrospelande på min PS1. Troligtvis ska vi spela Psygnosis gamla hit Colony Wars, Blastchamber eller någon annan av alla gamla klassiker som står där hemma i hyllan. Inget är skrivet i sten, så vi får se hur det blir!

Jesper rensar i undre världen

En kula i bröstet, och en i huvudet.

Jag håller på att spela actionstrategispelet John Wick Hex och ämnar skriva en recension inom kort. Det blir helgens fokus kring mitt spelande.

Jag känner mig fortfarande inte färdig med Persona 5 Royal (9/10) och skulle jag bli klar med Wicks hämnd så kommer jag att fortsätta äventyret där. Och i ett svagt ögonblick startade jag en ny genomspelning av Dark Souls III (10/10) och känner ett sug att experimentera med en magiker där, då jag bara spelat med närstridsbyggen tidigare.

3 kommentarer
  1. Thomas Thomas
    • Jesper Pettersson Jesper Pettersson
      • Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.