Vad spelar du i helgen? [Vecka 2 2020]

De allra flesta av oss har nu börjat jobba, eller gå till skolan igen. Oavsett vilket, är det skönt att ta lite helg igen.

På spelfronten är det än så länge ganska lugnt; till redaktionen kom igår dock årets första recensionsspel. Det innebär att lugnet börjar krypa undan och att det är dags att börja ta tag i spelen igen!

Johan packar ryggsäcken

”Ett spädbarn i en flaska, säger du? Tillåt mig tvivla…”

Hittills har året haft en mjukstart när det gäller spelsläpp, och det ger mig tillfälle att plocka upp spel som inte fick den uppmärksamhet de förtjänade under föregående år. I helgen blir det därför lite Death Stranding (9/10).

Hittills har jag upplevt lika delar avkopplande promenader i vildmarken och förbryllande berättelsesekvenser, och jag ser fram emot att ta reda på vart allting leder.

Jesper kör motorcykel under zombieapokalypsen

Kan vi inte alla bara vara vänner istället?

Jag har sent omsider tagit mig an ett av förra årets stora exklusiva PlayStation 4-släpp i form av Days Gone (8/10). Det känns än så länge som om det lånar friskt från serier som Assassin’s Creed och Batman Arkham och det säger jag inte som en dålig sak.

Förutom zombieapokalyps, har jag åter blivit biten av platinaflugan och kommer sannolikt att spela något småspel från Ratalaika Games emellan för att fylla på troféskörden. Jag har än en gång fått för mig att jag ska snitta minst en platinatrofé i veckan under 2020 också.

Jonny saltar rejält

Svart och svårt passar perfekt i vintermörkret

Under julledigheten lyckades jag äntligen göra slag i saken och beta av ett antal mindre titlar från min skämslista. Eftersom de flesta av de titlarna var spel jag hade påbörjat men inte hunnit avsluta, kände jag att jag äntligen kunde unna mig att starta upp en helt ospelad titel också.

Valet blev Salt & Sanctuary, ett spel som man med stor träffsäkerhet kan beskriva som ett Dark Souls i 2D-format. 12 timmar in är jag uppskattningsvis lite längre än halvvägs, så kanske hinner jag beta av även det här under helgens gång.

Vad spelar du i helgen?

6 kommentarer
  1. Niklas Storm
  2. Marcus
  3. Thomas Thomas
    • Jesper Pettersson Jesper Pettersson
  4. Quint Quint
    • Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.