Vad spelar du i helgen? [Vecka 17 2018]

Nu är det äntligen dags för lite extra ledighet igen. För en del innebär den kommande måndagen en halvdag ledigt, följt av en helt ledig tisdag. Oavsett om ledigheten blir en smula uppstyckad eller inte, bjuder första maj in till ytterligare speltid för oss PlayStation-entusiaster.

Med tanke på veckans nyheter i PlayStation Store, känns det som att det erbjuds med mängder av tillfällen att kika lite på de lite mindre titlarna som verkar lovande. Sedan finns det förmodligen en och annan titel i skämshögen som behöver betas av.

Jesper fortsätter att ropa boy

Yxiga situationer får plötsligt en positiv klang

Jag har ledigt på sista april och kommer att fokusera på God of War (9/10) under långhelgen. Både berättelsen och stridssystemet känns klockrena och jag vill verkligen utforska varenda litet hörn för att hitta uppgraderingar.

Efter reaköpet av Crypt of the Necrodancer har jag återfunnit det och blir det plats för lite utfyllnadsspelande är det perfekt att riva av några korta omgångar i det. Musiken är fantastisk och kombinationen av rytmspel och roguelike är verkligen helt suveränt genomförd.

Om jag hinner se klart animeserien Attack on Titan kanske jag spelar PlayStation 4-spelet Attack on Titan 2 tillsammans med dottern, men hon har förbjudit mig att titta på spelet innan dess eftersom det innehåller spoilers för serien.

Martin fäktas och umgås med en diva

Klart att Miku-chan kan slåss med svärd!

Klart att Miku-chan kan slåss med svärd!

En hård arbetsvecka rundar jag av med ett träningsläger, helt fokuserat på kendo. Vi får besök av en högt rankad sensei från Japan som har lovat att tukta oss ordentlig under söndagen. När jag kommer hem lagom trasig, tänkte jag prova VR-läget i Megadimension Neptunia VIIR, för att kunna sammanställa mina tankar i en recension i början av nästa vecka.

Övrig tid kommer uteslutande tillbringas i Hatsune Miku: Project Diva F 2nd (9/10) där jag börjat om hela spelet för att försöka låsa upp den sista trofén som jag på grund av ett fel inte fick ”när det begav sig”. Det tog inte lång tid innan jag kom ihåg varför jag älskade spelet så mycket! Ja, några uppdrag i Ni No Kuni II: Revenant Kingdom (9/10) hoppas jag att jag hinner med också!

Johan fortsätter att utforska den organiserade brottsligheten i Japan

Jag kan varken bekräfta eller dementera att många av mina speltimmar har tillbringats här.

Jag är nu i efterhand väldigt glad att jag inte recenserade Yakuza 6: The Song of Life (7/10) för det hade varit väldigt svårt att slita mig från alla sidoaktiviteter och faktiskt slutföra spelet. Stämningen är härlig, karaktärerna är mångfacetterade och berättelsen är medryckande, precis som i de tidigare spelen. Jag är cirka halvvägs igenom berättelsen nu, men känner att det finns åtskilliga timmar innan jag ser några eftertexter.

Jag kommer även att ha lite kooperativt spelande med en god vän där det blir både A Way Out (7/10) och några kända krigskuggar från en konkurrerande plattform.

Vad spelar du i helgen?

5 kommentarer
  1. Jerry Olsson
  2. Quint Quint
    • Martin Svennberg Martin Svennberg
      • Quint Quint
  3. macce_1

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.