Vad spelar du i helgen? [Vecka 17 2017]

Nu är det dags för helg igen och den är mer än välkommen måste jag säga! En hektisk arbetsvecka är lagd till handlingarna men spelfloden fortsätter att formligen ösa nya titlar över PlayStation-Sverige. På redaktionen jobbar vi för högtryck med att försöka hinna spela igenom alla nya titlar för att så snabbt som möjligt ge er våra rättvisa åsikter.

Klassiker såsom The Disney Afternoon Collection (8/10) har avlöst nya spel, inspirerade av klassiker där Yooka-Laylee (7/10) visade potential. Johan njöt av den krypande skräcken i Little Nightmares (8/10) från Malmöstudion Tarsier Studios och själv har jag febrilt försökt bolla träning med arbete och en hel del knapptryckande.

Med denna lilla återblick tycker jag att det passar alldeles utmärkt med lite framåtanda. Det är dags att höra efter vad som spelas i helgen!

Martin återvänder till Akihabara

Dags att bygga upp komboattackerna så att jag får höga poäng!

Dags att bygga upp komboattackerna så att jag får höga poäng!

Recensionsexemplaret av Akiba’s Beat hamnade på mitt bord och det var med stor glädje som jag upptäckte att jag faktiskt kände igen mig ganska väl i Tokyos elektronikdistrikt Akihabara från min Japanresa förra året. Själva äventyret har tagit en stund att verkligen komma igång med men jag börjar ändå känna mig relativt varm i kläderna.

Förhoppningsvis blir det även lite samarbete tillsammans med sonen i Dying Light och eventuellt återvänder jag också till berättelsen i Hakuoki: Kyoto Winds, vilket jag avslutade häromdagen. Som den visuella roman det är, finns såklart alternativa vägar och sidospår att upptäcka, och jag måste erkänna att jag är nyfiken på att uppleva dessa.

Anton svingar bollträ

Swing it magistern, swing it!

Baseball-spel är en av mina mer sällsynta laster. Ungefär vart tredje år ramlar jag ner i ett djupt hål av RBI, stulna baser, inside the park home runs och framför allt snortighta byxor. Denna gång är det MLB The Show 2017 som lurat in mig att olja in läderhanskar, smuggla talltjära och korka slagträn. Lockelsen var en än så länge föredömligt enkel grundkontroll som verkar kunna bli extremt komplicerat om man lägger några arbetsveckor på att lära sig allt.

I helgen blir det således en insats för att ta sig från AA-ligan till AAA-ligan och kanske, om det verkligen vill sig, få klä sig i Pittsburgh Pirates fina färger. Plus att jag kommer att få extremt mycket stryk i spelets onlineläge.

Jesper längtar tillbaka till Tokyo

Nej, det är inte Bill & Bull som vaktar buren

Sista april-helgen (eller Valborg som några trilskas med att kalla den) är ju en riktig högtid när man bor i Uppsala, och det blir både drinkar och grillning i helgen. Men med tanke på att det är långhelg hoppas jag självklart hinna spela lite också. Efter att ha fokuserat på recensionsspel längtar jag nu tillbaka till Tokyo och fantomtjuvarna i Persona 5 (10/10). Valen mellan att träna med polarna, vara försökskanin i illegala medicinska experiment eller jobba extra på snabbköpet är betydligt roligare än det låter.

Jag spelade också klart det fantastiska 9 Hours, 9 Persons, 9 Doors och fortsätter min plan från förra veckan för att få platina i The Nonary Games. Nu blev jag så inspirerad att jag tror Zero Time Dilemma (9/10) hamnar överst i PlayStation Vita-högen.

Detta är ett axplock av våra planer. Vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.