Vad spelar du i helgen? [Vecka 17 2015]

Nu är helgen här igen och för många innebär den här fredagen att lönen kommer in på kontot och måste spenderas. Kanske är ni lockade att spendera lite pengar på de nya spelen som släppts i PlayStation Store i veckan eller kanske återvända till ett nästan bortglömt rollspel? Vi på bloggen arbetar ihärdigt med spel som Ride, Titan Souls och Ziggurat – det kommer med andra ord en hel del roligt att läsa om så småningom på bloggen. Nu ska vi se vad Johan och Martin spelar i helgen, spännande va?

Martin leker polis och är manager för tonårsidoler

Jag vet vad ni tänker: har hon 7 eller åtta skott kvar i hagelbrakaren. Känns det som din turdag idag?

Jag vet vad ni tänker: har hon 7 eller 8 skott kvar i hagelbrakaren. Känns det som din turdag idag?

Min platinum i Hatsune Miku: Project Diva F 2nd har blivit fördröjd eftersom den sista trofén inte går att låsa upp. Som den tok jag är började jag såklart om från början men jag är fortfarande besviken och kommer att spela det lite lugnare. Istället har jag slängt mig över LA Cops, ett spel som kräver planering, taktik och ett väl inställt sikte. Jag har hört att spelet ser ut att likna Hotline Miami men eftersom jag inte spelat de spelen avnjuter jag den här upplevelsen helt utan fördomar.

Jag har också fått förmånen att recensera Omega Quintet från japanska Compile Heart och spelar det för fullt nu. Spelet anses vara det första ”äkta” japanska rollspelet till PlayStation 4 och det som sticker ut är att det är en blandning av idolsimulator och traditionell grottutforskning. Dags att nöta nivåer och koreografera dansnummer med andra ord!

Johan löser pussel och jagar drakar

broken-age[1]

Broken Age bjuder på spännande sömnsekvenser i realtid.

Nästa vecka släpps det efterlängtade äventyrsspelet Broken Age till PlayStation 4 och Vita och som ärrad veteran i genren har jag tagit mig an recensionsuppdraget. Jag har sedan tidigare spelat första halvan av spelet, som släpptes på PC för över ett år sedan och väntan på fortsättningen har varit nästan olidlig. En recension kommer att dyka upp på bloggen under nästa vecka!

Övrig tid kommer att dumpas i det svarta hål som kallas Dragon Age: Inquisition (9/10). Jag har nu tillbringat över 40 timmar i spelet, och den aldrig sinande strömmen av innehåll fortsätter att imponera på mig. Jag har nu kommit så pass långt att jag har börjat kunna utmana drakarna i spelet, och det till ytan lite enkla stridssystemet förvandlas plötsligt till en utmaning där du måste hantera enskilda karaktärers handlingar för att överleva. Varje gång jag sätter mig med spelet intalar jag mig själv att jag ska fortsätta på huvuduppdraget, men i slutänden hamnar jag på ett sidospår istället. I längden kan detta bli ett problem med tanke på att jag har planer på att spela andra spel under resten av året.

Det är vad vi tänker sysselsätta oss med – vad tänker du spela i helgen?

3 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Macce_1
  3. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.