Vad spelar du i helgen? [Vecka 16 2021]

Efter en omvälvande vecka där vårvädret både har anlänt och ångrat sig känns det ju bra att vi kan ta det säkra före det osäkra och parkera oss i soffan, för att fördjupa oss i ett spelprojekt istället. Denna vecka har vi dessutom fått två riktigt starka spellanseringar i form av Nier Replicant (9/10) och PS5-versionen av Judgment.

Innan vi packar ihop för helgledigheten är det dock dags att få en inblick i vad som pågår i redaktionen.

Jesper möter kontraster

Selene möter hårt motstånd under utforskningen av den mystiska planeten Atropos

Jag spelar två helt olika recensionsspel för tillfället och båda är för PlayStation 5. Det ena är den plattformsexklusiva finska roguelike-skjutaren Returnal där jag dör om och om igen samtidigt som jag upptäcker mer och mer om planeten jag har kraschat på. Det andra är den prestandaförbättrade versionen av Judgment, detektivspelet som utspelas i Yakuza-universet. Jag ser det som osannolikt att jag kommer att hinna spela något annat då båda dessa drar i min uppmärksamhet.

Fredrik fortsätter undvika bollar

Höger, vänster eller rakt fram? I Nier Replicant är anfall ibland bästa försvar.

Jag har precis spelat igenom Nier Replicant (9/10), men tänkte fortsätta fördriva lite tid med att rida runt på vildsvin, fiska, spöa upp skuggor och robotar. Efter en väldigt lång väntan på nyversionen (som jag aldrig trodde skulle bli av) känner jag mig inte i närheten av färdig. När (om?) jag börjar känna mig mätt blir det troligtvis lite peka-och-klicka-äventyrande i Darkside Detective – A Fumble in the Dark, ett mystiskt, Lovecraft-inspirerat och charmigt pixligt äventyrsspel i klassiskt Lucasarts-maner.

Jonny blandar hejvilt

Nu flaggar vi för helg!

I över en veckas tid har jag blandat trolldrycker i Atelier: Mysterious Trilogy DX. En recension av samlingen kommer i dagarna, men det ska bli skönt att få variera spelandet och ta tag i något annat under helgen.

Som det ser ut nu lutar det mest åt att det kommer att bli en del slöspelande i form av onlinespel med vänner. Troligtvis en del Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege, men kanske även lite mer seriöst spelande i Dark Souls III (10/10).

Vad tänker du tillbringa helgen med?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.