Vad spelar du i helgen? [Vecka 15 2024]

Halva april har snart förflutit och på nyheterna pratar de om att sommaren redan har anlänt till delar av landet. Vart våren tog vägen kan man fråga sig, men förhoppningsvis har vi några helger kvar framför konsolen innan man behöver dra fram fläkten.

I vanlig ordning har vi ganska fullt upp här på bloggen och ett flertal recensionsspel snurrar just nu hos redaktionens medlemmar. För en liten inblick i helgens planer kan du slänga ett öga på texten nedan.

Jesper tuffar på

Huvudpersonen Eve kämpar mot utomjordingar som tagit över vår planet.

Det börjar kanske kännas repetitivt, men det är Final Fantasy VII Rebirth (9/10) som gäller fortfarande. Jag börjar nosa på 90 spelade timmar och nöter sidomaterial för att ha chans på platinatrofén framgent. Jag tog en kortare paus och spelade igenom demoversionen av Stellar Blade som jag tycker har potential att bli ett bra actionäventyr. Jag spelar också Balatro som finns på PlayStation, men då wifi på tåget till och från jobbet inte är pålitligt så blir det på en annan plattform istället för att spela det på PlayStation Portal.

Johan kartlägger gamla klassiker

Det måste stå fel i guiden här, för så många fiender kan det inte finnas på skärmen samtidigt.

För någon vecka sedan började jag snegla på ett gammalt projekt som har gäckat mig sedan PlayStation 3-tiden, och när recensionsuppdragen började tunnas ut tog jag mig i kragen och återvände till Uncharted. Denna gång fast besluten att klara något jag inte gjort innan, nämligen att spela igenom det på Crushing-nivån. Med denna platinatrofé slutligen bärgad är det dags för en ännu större utmaning, nämligen Uncharted 2. Ska jag kunna reda ut även detta spel som är fyllt av både fantastiska actionscener och otroligt frustrerande motståndare? Det får vi väl se framåt helgen!

Jonny hoppar mellan genrer

Helgen, här kommer jag!

För min del kommer helgen att kretsa kring de tre recensionsspel jag har just nu. Det är en salig och spännande blandning av spel där flera olika genrer finns representerade. Först på kö är plattformaren Freedom Planet 2 med sina färgglada karaktärer och käcka manus. När jag har rundat av det ska jag även ta mig an rymdröjaren Lunar Lander Beyond och skräckisen Sker Ritual (som jag sparar till de mörka kvällarna)

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.