Vad spelar du i helgen? [Vecka 14 2020]

Vi börjar sakta men säkert röra oss mot våren, men dessvärre är det ju inte riktigt läge att njuta av vårvädret i någon större utsträckning. Lyckligtvis har det ju inte funnits någon brist på intressanta spelsläpp på sistone, som kan hjälpa oss att fördriva tiden.

Denna vecka fick vi bland annat ta del av recensioner av det utmärkta FMV-spelet The Complex (9/10) som verkligen föll Martin i smaken. Om du är mer på humör för taktiska kortspel kanske Deep Sky Derelicts (8/10) kan fånga din uppmärksamhet istället.

Redaktionen har fortsatt fullt upp med fler recensionsprojekt, och här följer några av våra helgplaner.

Martin överlever katastrofen

Det ser ut som att jag bör ta en omväg hem…

Även om jag har försökt dra ned lite på spelandet på sista tiden till förmån för andra blogg-projekt, finns det tillfällen då jag absolut inte kan tacka nej till ett recensionsuppdrag. Disaster Report 4 – Summer Memories är ett sådant.

Förutom att det är ett japanskt spel där action och äventyr blandas, handlar det dessutom om en katastrof, något som tilltalar mig. Att händelserna dessutom utspelar sig i mitt favoritland Japan, gör inte saken sämre. Jag kommer med andra ord fly krisen i Sverige och byta den mot en virtuell kris i det uppåtgående solens rike.

Kim finner spelglädje i äldre spel på nya plattformar

Han har helt rätt! Du borde ge den här speltrilogin en chans.

Sann spelglädje har för mig återvänt via omspelning av klassikerna i Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy. Om ni aldrig gett visuella romaner en chans tidigare är detta en utmärkt första titel som numera finns på alla spelplattformar.

När det gäller japanska rollspel är jag kräsen och handplockar bara det jag misstänker är juveler jag missat. Av detta skäl har jag nu slagit klorna i The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel-serien. Med en nyligen utannonserad fjärde och avslutande del i höst vill jag förstås vara med och jubla.

Jesper återvänder till Tokyo

Back to school

För några år sedan recenserade jag Persona 5 (10/10) och fick även uppdraget att testa den utökade utgåvan Persona 5 Royal. Jag fick recensionsexemplaret efter släppdatumet men ska göra mitt bästa för att ha en recension i närtid.

Utöver rollspelandet så håller jag på att ta mig igenom actionäventyret Control (8/10). Ser jag till troféer så börjar jag närma mig slutet och tänkte göra ett ryck så att jag helhjärtat kan satsa på Persona sedan.

Vad planerar du att tillbringa helgen med?

4 kommentarer
  1. Thomas Thomas
    • Thomas Thomas
  2. Quint Quint
  3. Marcus

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.