Vad spelar du i helgen? [Vecka 13 2017]

Många trodde nog att våren var här, men vi fick iallafall lite mer vinter i mellansverige. På spelfronten är vi inne i en intensiv spelperiod där stortitlarna duggar tätt. I veckan fick vi dessutom datum för både Valkyria Revolution och Telltales Guardians of the Galaxy och en ny trailer för den övernaturliga skjutaren Prey.

Under helgen inträffar första april, och i spelvärlden brukar studion Blizzard visa vägen med flera skämt varje år. Kanske avtäcker de ett Diablo Kart Racing eller Warcraft-hjältar i Overwatch? Det ska bli spännande att se vad de bjuder oss på.

Efter ett år fyllt med rollspel från väst kommer så äntligen ett av de mest efterlängtade japanska rollspelen nästa vecka. Persona 5 är här och det ser skruvat, väldesignat och väldigt, väldigt japanskt ut. Om det ens är en bråkdel så bra som Persona 4 Golden var så kommer det att vara en kandidat till årets spel.

Johan återvänder till Andromedagalaxen

Kanske inte så hemtrevligt, men jag är åtminstone en hel galax ifrån envisa telefonförsäljare.

Efter en liten paus från spelet efter att jag färdigställde recensionen är det nu dags att göra mig rejält hemmastadd i den nya galaxen i Mass Effect: Andromeda. Det innebär att jag ska börja beta av den uppsjö av sidouppdrag som spelet erbjuder, och då är det primärt lojalitetsuppdragen jag siktar på. Det är ju alltid trevligt att vidareutveckla de relationer jag har byggt upp under spelets gång.

Blir det tid över kommer jag nog dessutom att återvända till NieR: Automata (8/10), för att börja avverka de ytterligare sluten som spelet erbjuder.

Martin är en virtuell viking

Wow, den där kontrollpanelen ser intressant ut. Undrar vad som händer om jag...

Wow, den där kontrollpanelen ser intressant ut. Undrar vad som händer om jag…

Det blir två recensionsspel för mig att plöja igenom i helgen, nämligen Fated: The Silent Oath och The Inner World. Det förstnämnda är en virtuell, interaktiv berättelse där jag som återuppväckt (men stum) vikingafar ska bringa rättvisa till världen. I The Inner World spelar jag istället en liten pojke som upptäcker världen för första gången i jakt på en försvunnen ljusvarelse.

Övrig tid tillbringas tillsammans med sonen i Overwatch (8/10), och när han somnat blir det lite platinajakt i The Little Acre (6/10).

Jesper slingrar sig

Om de har kolibrier hoppas jag hackspetten från Kalle på julafton också är med

Jag la vantarna på recensionexemplaret av pusselspelet Snake Pass där ormen Noodle ska lösa kluriga banor och plocka samlingsobjekt. Recension väntas inom kort.

Skulle jag nå en punkt där jag känner mig färdig med slingrandet väntar rymden på mig i Mass Effect: Andromeda (8/10). Förra helgen hann jag bara igenom prologen och jag har därför en hel galax att utforska.

Slutligen importerade jag PlayStation Vita-utgåvan av samlingen The Nonary Games som består av de visuella pusselromanerna 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors och Virtue’s Last Reward. Jag har fortfarande inte spelat den förstnämnda, men enligt recensioner jag läst ska den nya versionen vara vida överlägset det redan hyllade första spelet i Zero Escape-serien. Bland nyheterna finns nyinspelade röster som komplement till texten och en karta över de olika berättelsevägarna likt de senare delarna.

Vad spelar du i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.