Vad spelar du i helgen? [Vecka 11 2021]

Äntligen är det helg igen! Våren närmar sig med stormsteg och även om vi har en del bakslag i form av kallare väder, är vi snart i april månad.

I redaktionen håller vi värmen med både recensionstitlar och annat smått och gott i skämshögarna. Här kommer våra spelplaner för helgen, sedan vill vi gärna läsa om dina!

Jesper är vilse

Nej, det är inte Mora Träsk som är ute på tigerjakt.

Jag har två recensionsprojekt på mitt bord, Crash Bandicoot 4: It’s About Time och Sumatra: Fate of Yandi båda för PlayStation 5. Det första är en modern uppföljare av klassiska plattformsspel i vad som brukar kallas två och en halv dimensioner då de inte är helt öppna banor, men utspelas i tre dimensioner. Det andra är ett äventyrsspel som påminner om storhetstiden då Sierra On-Line och LucasArts släppte sina klassiker.

Utöver de projekten tror jag inte att det kommer att hinnas med så mycket spelande då det även ska firas iranskt nyår och konfigureras upp en ny speldator under helgen.

Martin slöspelar lite

Kassa röstskådespelare? Check. Dolda ting? Check. Enkel platinatrofé? Check.

Nu när vädret börjar bli mildare, blir också tiden i skogen ljuvligare. Jag och sonen ska därför bege oss in i spenaten och hänga lite i våra hängmattor. Men på kvällstid blir det lite avkoppling i form av spel. Jag håller på att köra igenom Ghost Files: Memories of a Crime, vilket är ett Artifex Mundi-spel med allt vad det innebär.

Eventuellt blir det också några banor i Hatsune Miku Logic Paint S på Nintendos konsol. Jesper verkade tycka så bra om det, att jag inte kunde låta bli. Titeln innehåller musik från några riktigt högaktade producenter, varför det ska bli en fröjd för öronen att stifta bekantskap med den virtuella divan igen!

Jonny blandar spel hejvilt

Att vara barfota hjälper mig att smyga i El Hijo: A Wild West Tale

Veckan som har varit har för mig varit glödhet eftersom jag har haft ett antal recensionsspel som pockat på min uppmärksamhet. Space Otter Charlie är avklarat, men nu är det dags att på allvar att ta tag i El Hijo: A Wild West Story och Black Legend.

Vid sidan av det har jag tillsammans med två vänner börjat spela om Dark Souls 3. Det var längesen sist, så mitt utforskande av Lothric kryddas med kära återseenden och mindre kära konfrontationer. Finns det något roligare än att bli invaderad av luttrade pvp-veteraner?

Vad tänker du tillbringa helgen med?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.