Vad spelar du i helgen? [Vecka 11 2020]

Veckan som har gått har haft en ganska kuslig underton, med den fortsatta spridningen av coronaviruset. Detta har även börjat påverka spelbranschen, då den årliga sommarhöjdpunkten E3 nu har blivit inställd för att minimera hälsoriskerna som denna folksamling skulle innebära.

För att få en paus från verkligheten kan det ju vara skönt att fokusera på något spelrelaterat istället, och i redaktionen har vi fullt upp med recensionsprojekt.

Johan försöker hitta vägen ut

Rimlig reaktion på de flesta svängar som denna berättelse tar.

Jag har på sistone trillat ner i lite av ett hål fyllt av visuella romaner, med tanke på hur många sådana som såldes på Big in Japan-rean på PlayStation Store för någon vecka sedan. Ett av dessa fynd blev Zero Escape: The Nonary Games, för att jag pinsamt nog inte har spelat 999 ännu.

Jag kommer alltså att tillbringa helgen inlåst i ett fartyg fyllt av faror, och förhoppningsvis finna vägen ut så småningom. Kanske följer jag till och med upp med ännu en genomspelning av Virtue’s Last Reward?

Jesper leker gud

Dags att utforska procedurellt liv.

Jag har fått recensionsexemplaret av ekosystemssimulatorn Paper Beast på mitt bord, så det blir att ta på sig VR-hjälmen i helgen.

När hjälmen ändå är inkopplad kan det nog bli ett par omgångar av det eminenta Beat Saber också. Annars ligger mitt fokus just nu på ett spel som inte släppts till PlayStation och det kan tänkas bli lite mer äventyrande där också.

Jonny reser mellan Japan och rymden

Tjurskalle kan du vara själv!

De kommande dagarna kommer jag att jonglera titlarna Nioh 2 och Element Space. Det förstnämnda är uppföljaren till Nioh från 2017, ett spel som fick världens alla masochister att bryta ut i ett gemensamt glädjevrål (jag inräknad). Element Space i sin tur är en pedagogisk scifi-historia som lånar friskt från Mass Effect och XCom.

Slutsats? Det ser ut att bli en lovande helg!

Vad kommer du att tillbringa helgen med?

2 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.