Vad spelar du i helgen? [Vecka 1 2022]

Med årets första helg runt hörnet lyser av förklarliga skäl de nya spelsläppen med sin frånvaro, och det kommer nog att dröja någon vecka till innan denna maskin är igång på nytt. Det har dock inte saknats nyheter så här tidigt på året, då Sony lyfte lite på skynket som täcker deras nya satsning på VR-marknaden. Utöver generella specifikationer är det dock fortfarande mycket som är okänt, men det kommer förmodligen mer information under årets gång.

Om du är osäker på vad du ska spela i helgen kan du få lite inspiration från våra årslistor om du har missat dessa, men du kan även få en del tips av vad som pågår i redaktionen.

Jonny jonglerar titlar

”Pang Pang, Lucky Luke!”

Efter att jag under de senaste dagarna har överlevt ett 14 timmar långt besök i världens ogästvänligaste alpby lägger jag nu Resident Evil: Village (8/10) på hyllan. Det var ett roligt äventyr, men nu gäller det att ta nya tag och direkt gå på nästa spel.

Vad det blir är inte helt klart än, men det lutar åt att jag kommer att jonglera två av förra årets stortitlar, nämligen Deathloop (9/10) och Returnal (10/10) (varav det sistnämnda har fått vila ett tag.) En sak är säker. Jag är taggad och ser väldigt mycket fram emot dessa projekt.

När kvällen blir sen och jag behöver något lite mer lättsmält kommer jag troligtvis att fortsätta vifta med korten i Slay the Spire.

Jesper bryter loopen

Tre personer i tät klunga sådär nära? Då åker handgranaten fram snarare än prickskyttegeväret.

Jag har dragit mig från att starta något mastodontspel då jag vill ha rent på bordet inför 25 februari för att kunna fokusera helhjärtat på Elden Ring. Mitt första jullovsprojekt blev Psychonauts 2 som jag blev klar med under veckan, och precis som Jonny så spelar jag Deathloop just nu.

Jag är generellt inget stort fan av förstapersonsskjutare, men har märkt att spel inom genren som bjuder på en spännande berättelse, möjlighet att undvika strid och lite övernaturliga inslag. Spel som BioShock, Half-Life och Titanfall 2 har haft kampanjer som jag gillar och jag känner att Deathloop passar in i det sammanhanget.

Martin återupplever gamla minnen med Shepard

Jag och min bästis Garrus tar galaxen med storm!

Jag lyckades inte hålla fingret borta från köpknappen i den senaste rean på PlayStation Store. Därför råkade det bli inköp av Mass Effect Legendary Edition. Eftersom jag påbörjade min resa med Mass Effect 2 på PlayStation 3, har jag börjat där nu med och även om titeln har några år på nacken, njuter jag fullt ut av strider och av att kartlägga galaxer.

Vad tänker du spela i helgen?

3 kommentarer
  1. Kristoffer Nyrén Krille
  2. Marcus
  3. Alestes Alestes

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.