Vad spelade du i helgen? [Vecka 3 2014]

Det är dags att sammanfatta helgens eskapader! På redaktionen har vi kämpat med kluriga kontroller, återupplevt gamla minnen och besökt framtiden. Men vad har du spelat i helgen?

Simon överlevde regndramat

Om man bara klipper ut alla mellansekvenser där folk står i regn och ser besvikna ut får man Roy Andersson nästa film.

Om man bara klipper ut alla mellansekvenser där folk står i regn och ser besvikna ut får man Roy Andersson nästa film.

Efter en oväntad nagelbitande resa tog jag de sista stapplande stegen i Heavy Rain i helgen. Jag måste erkänna att jag, kontrollerna till trots, blev riktigt charmad av spelet. Förutom några snedkliv lyckades det bra med att kombinera känslan av film med ett interaktivt berättande. Jag hade däremot kunnat leva lyckligare utan alla gubbsjuka Megan-moment. Sekvensen där hon ska ”sexa till sig” för att lura en gangster är bland det osmakligaste jag stött på.

Nej, nu ska jag ta itu med Beyond: Two Souls för att se om David Cage och gänget blivit bättre på senare dagar.

Krille spelade Vita-versionen av Jak & Daxter

Det är svårt att hänga med i dialogen utan hörlurar när det inte finns några undertexter att läsa

Det är svårt att hänga med i dialogen utan hörlurar när det inte finns några undertexter att läsa.

Mina planer att spela Jak & Daxter på PlayStation 2 tillsammans med vår hundvalp Tifa (var är de gulliga hundbilderna Krille!? /reds.anm.) gick inte riktigt som planerat i helgen. Visst var hon intresserad av spelet, men det blev lite problematiskt när hon ville vara med och styra genom att antingen bita i handkontrollen eller jaga sladden mellan tevebänken och kontrollen. Det slutade med att jag passade på att spela PS Vita-versionen av spelet i korta sessioner när Tifa låg och sov i knät istället.

Jag är inte helt nöjd med Vita-portningen då den bland annat har väldigt svajig bilduppdateringsfrekvens och i flera fall har problem med överskådligheten. Jag saknar även undertexter då jag inte vill vara tvungen att ha hörlurar med mig när jag spelar portabelt för att hänga med i dialogen. Men i slutändan har jag ändå kul när jag spelar eftersom källmaterialet är ett riktigt bra plattformsäventyr som håller än idag – avsevärt mycket bättre än många genrekonkurrenter från samma era.

Johan cyberpunkade vidare

Bosstriderna är inte på topp, men Adam Jensen är åtminstone bra på coola poser.

Bosstriderna är inte på topp, men Adam Jensen är åtminstone bra på coola poser.

Mina äventyr i de futuriska cyberpunkmiljöerna i Deus Ex: Human Revolution avslutades som planerat i helgen. Eftersom det var Director’s Cut-versionen av spelet hade även expansionen The Missing Link bäddats in i spelet, på gott och ont. Det kändes som ett lite hastigt stämnings- och temposkifte och trots att expansionen är helt okej håller den inte riktigt samma klass som resten av spelet.

Spelet i sin helhet är mycket stämningsfullt och intressant, men har sin beskärda del av problem. Bossfighterna – som justerats i denna nya version av spelet – är fortfarande usla, och passar dåligt in i vad resten av spelet erbjuder. Lyckligtvis är de få, och det finns tillräckligt mycket i spelvärlden som är positivt för att kompensera för problemen.

Det är vad vi har gjort i helgen – men vad har du spelat för något?

5 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Johan Lindros Johan Lindros
  3. Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén
  4. motz motz
  5. jonasbylin jonasbylin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.