Vad spelade du i helgen? [Vecka 22 2014]

En härlig helg har passerat, fylld med varmt väder och solsken och förstås lite spel. Med tanke på förra veckans spelsläpp fanns det mycket kul att gå igenom under helgen. Och du glömde väl inte bort att det var mors dag?

Johan dammade av skoltyskan

B.J Blazkowicz hjälper gärna till om du har en spindel på ryggen.

B.J Blazkowicz hjälper gärna till om du har en spindel på ryggen.

Wolfenstein: The New Order är det spel som rullat mest i helgen och det är tveklöst en spännande resa som spelet bjuder på. MachineGames har blandat friskt med gamla och mer moderna spelmekaniker för att bibehålla en del av det som gjorde originalet populärt. Hur de har lyckats med detta kan du läsa om i min recension som kommer att bli färdig under veckans gång. Utöver detta har jag tillbringat en del timmar med Diablo III efter en längre paus. Jag impulsköpte expansionen till PC eftersom jag inte har tålamod att vänta till augusti när den släpps till PlayStation 4. Men det slutar väl med att jag köper den en gång till istället.

Jonas planer förändrades under lördagen

Raven

En mycket positiv överraskning.

På fredagen blev det att spela precis som planerat, men under lördagen gjordes två stora ändringar. Först och främst slutade jag med Marvel Puzzle Quest och raderade spelet eftersom jag kom till insikten att det är ett så kallat ”betala för att vinna”-spel (pay 2 win) när du når en viss rank. Samtidigt hade jag en hel del problem med en boss i Green Lantern: Rise of the Manhunters (jag ska dock återvända till det under veckan), vilket gjorde att jag valde något helt annat.

Valet föll till slut på The Raven: Legacy of a Master Thief – en ”peka och klicka”-deckare som överraskade mig rejält. Att ha både en spelmekanisk- och en berättelsetwist hör inte direkt till vanligheterna i spelvärlden. Vänner av genren och kuppfilmer bör genast kolla in denna titel som finns till PlayStation 3, även om den portade kontrollen är en aning klumpig. Och ja, jag tog en platinumtrofé i det. Nummer 52.

Det är vad vi gjort i helgen – men vad har du spelat?

5 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Mac_da_man
  3. jonasbylin jonasbylin
  4. motz motz
  5. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.