Vad har du spelat i helgen? [Vecka 50 2013]

Helt utan förvarning har det redan blivit måndag igen och det har blivit dags att berätta för varandra vad vi har spelat i helgen. Gick allt som planerat? Vann du någon åtråvärd trofé, blev du hjälte i en flerspelarmatch eller besegrade du kanske någon maffig boss? Levde det nyinköpta spelet upp till förväntningarna?

Som vanligt vill vi veta varje smaskig detalj om din spelhelg, så berätta!

Här är vad vi har spelat och har för intryck efter helgen:

Krille om kameran till PS4

Sony ser dig! Ser dig sucka åt att de inte orkat bygga en enda vettig funktion kring sin PS4-kamera alltså.

Sony ser dig! Ser dig sucka åt att de inte orkat bygga en enda vettig funktion kring sin PS4-kamera alltså.

Inför helgen råkade jag införskaffa en PlayStation Camera. Även om jag redan på förhand visste att spelutbudet med stöd för kameran till PS4 är minst sagt begränsat i nuläget rådde det ingen tvekan om att jag förr eller senare skulle skaffa tillbehöret, så när jag såg ett ensamt exemplar i elektronikbutiken jag besökte i fredags blev det till sist ett köp.

Efter att ha kopplat in kameran och testat några av dess funktioner var det dags att prova på gratisappen The Playroom som jag trodde skulle erbjuda ett par simpla minispel som kunde vara kul för en mindre samling partyspelssugna människor. Oj, vad fel jag hade. Bortsett från en halvkul variant av Pong för två personer där handkontrollens pekplatta stod i centrum erbjöd Playroom inte mycket i spelväg, och de Augmented Reality-funktioner som fanns att tillgå var småkul att leka med i ungefär tre minuter – därefter bytte vi spel och har knappt brytt oss om kameran sedan dess.

Mitt första möte med PlayStation Camera ledde med andra ord inte till någon kärlek vid första ögonkastet. Även om funktioner som ansiktsigenkänningen fungerar bra i optimala ljusförhållanden när du ska logga in på konsolen går det ändå snabbare att välja profil med ett simpelt tryck på handkontrollen istället för att vänta på att kameran ska känna igen dig. Det ska bli intressant att se hur väl spel som Just Dance 2014 fungerar med kameran, men av mina första intryck att döma är PlayStation Camera hyfsat blind i mörka rum till skillnad från värsta konkurrenten Xbox Kinect, vilket garanterat kan bli ett problem vid partyspelande hemma hos mig.

Så, majoriteten av min spelhelg fick bestå av bilkörning i Need for Speed Rivals istället, men det får du läsa mer om i min kommande recension.

 Simon bytte grått och träigt mot färgglatt och livat

Årets färggladaste spel? Check!

Årets färggladaste spel? Check!

På förhand hade jag gått ut med min djärva projekt att genomleva Cyanides sågade rollspelstolkning av Game of Thrones. Nu när vardagen närmar sig kan jag avslöja att det inte blev mycket mer än ett besök i norr och lite virrande i King’s Landing innan en helt annan genre fångade min uppmärksamhet.

Det var nämligen svårt att stå emot det geniala plattformsspelet Rayman Legends när det reades ut för en dryg hundring till PS Vitan. Sagt och gjort har min helg lämnat de dystra och blodiga intrigerna i Westeros för strålmannens färgsprakande och musikaliska äventyr. Det var nog ett klart uppköp.

Rayman Origins var det första spelet jag köpte till min Vita och jag har nött det otaliga timmar – utan att för den delen vara ens i närheten av någon platinumtrofé. Efter ett par dagar i uppföljarens magiska värld står det klart att Ubisoft lyckats upprepa succén och återigen visar att plattformsgenren är i långt ifrån död. Dessutom används Vitans tryckkänsliga skärm till fantastiska saker istället för att bara duga till menyval och tröstlösa minispel.

Jonas chockrasade över Battlefield 4 och gick sedan till LEGO Marvel: Super Heroes

LEGO-spelet som du bara inte får missa!

LEGO-spelet som du bara inte får missa!

Helgen började i moll när jag insåg att Battlefield 4: China Rising (1/10) (och alla andra kartor) är i princip ospelbara på grund av alla buggar, vissa mer brutala än andra. Jag har hittills endast laddat upp en buggvideo från spelet, men PS4-hårddisken har betydligt mer godis att visa på den fronten.

Efter den misären testade jag att installera samtliga spel som jag har till maskinen, bara för att se om originalhårddisken hade räckt till. Vi säger så här – den hade klarat sig knappt. 22 spel (varav 11 är så kallade skivspel) gick på hela 338 GB, och sedan behövs det utrymme för videoklipp och ”sparade data i programmet”. Som tur var har jag en hårddisk på 1 TB, men det blir att uppgradera när det under nästa år släpps en för 2 TB.

När det experimentet var över blev jag alldeles för frestad av att spela LEGO Marvel: Super Heroes, och sedan det spelet stoppades in har jag inte kunnat lira något annat. Kort sagt är detta det ultimata LEGO-spelet och en stark ”årets spel”-kandidat.

Men nog om oss! Nu vill vi veta vad du spelade i helgen?

11 kommentarer
 1. Freelancer Freelancer
 2. Fredrik Johansson Fredrik Johansson
  • Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén
   • Fredrik Johansson Fredrik Johansson
    • Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén
 3. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
 4. macke86
 5. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
  • Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén
 6. motz motz
 7. jonasbylin jonasbylin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.