Vad gör du på Comic Con?

Under helgen vecka 37 uteblir många av spelplanerna för oss i redaktionen. Anledningen stavas såklart Comic Con; evenemanget där spel och geek-kultur möts i en härlig symbios. Huvuddelen av oss kommer att vandra runt på Kistamässans golv och insupa den svenska spelkulturens alla delar.

Personligen uteblir jag tyvärr denna gång då jag har arbetsuppgifter att avhandla på en solig ögrupp, men då många från redaktionen finns på plats, hoppas jag att du tar tillfället i akt att skaka hand med oss och växla några ord.

Jesper ska bli en rytmisk sith

Do or do not. There is no try.

Det jag ser fram emot allra mest på Stockholm Comic Con är att få testspela rytmspelet Beat Saber för PlayStation VR. Det påminner i upplägg om klassiker som Guitar Hero, men istället ska du svinga två stycken PlayStation Move-kontroller som i headsetet ser ut som ljussablar.

Jag ser också fram emot att få testspela Hitman 2, Assassin’s Creed Odyssey och Soul Calibur VI. Självklart är en stor del av nöjet att hitta pärlor man inte har hört talas om innan som överraskar positivt. Givetvis ska det även bli kul att träffa flera av de andra medlemmarna i redaktionen eftersom vi bor geografiskt utspritt.

I år kommer det också att bli en hel del botaniserande i montrarna som säljer kläder och prylar med manga- och anime-anknytning då jag tar med min tonårsdotter som ser fram emot den delen. Även om Joëlle Jones tyvärr lämnade ett sent återbud ser det faktiskt ut som om fokuset på serietidningar ökat på årets mässa och det ska bli kul att se de delarna också.

Johan kompletterar upplevelserna från Gamescom

Även om jag hann med att testa en hel del titlar under tiden jag tillbringade i Köln lyser ju ändå en del med sin frånvaro, och jag vill förstås försöka fylla i dessa luckor så gott det går innan spelhösten är igång på allvar. Assassin’s Creed Odyssey är ett av dessa spel, och även om jag är ganska övertygad om att jag vet vad som finns att förvänta sig där är det ju alltid trevligt att få en förstahandsupplevelse.

Samma sak gäller The Division 2 som i huvudsak utvecklas av Malmöstudion Massive Entertainment. Jag var väldigt förtjust i vad första spelet erbjöd, och är väldigt nyfiken på att se hur detta koncept expanderas och vidareutvecklas.

Jerry vill uppleva massor

Ett brinnande svärd är minsann hett.

Det var två år sedan jag besökte Comic Con senast, och eftersom det planerades bröllop förra året uteblev färden till huvudstaden. Jag ser därför fram emot att testa flera speltitlar på mässgolvet; bland annat Bandai Namcos monter med Soul Calibur VI i bagaget. Jag har alltid gillat montrarna med spännande saker på marknaden, och givetvis tänker jag göra ett fynd eller två. Dessutom ska det bli roligt att träffa delar av redaktionen på plats, och även andra bekanta människor som delar mitt intresse för spel.

Ses vi på Comic Con i helgen?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.