Vad spelar du i helgen? [Vecka 46 2023]

Vi är nu halvvägs igen månaden november och slutet av året börjar närma sig borta vid horisonten. Det har varit ett väldigt starkt spelår hittills med många spännande spelsläpp för oss att hantera här på bloggen, men vi vet också att det inte är dags att pusta ut än. För det är ju som nämnt ett litet tag kvar på året, och det lurar fortfarande en del intressanta spel runt hörnet. Vi är redo, och hoppas att ni läsare också är det.

I vanlig ordning har vi såklart helgplanerna fullproppade med olika spel. Om dem kan ni läsa här nedan.

Jesper blir fantomtjuv igen

Jag ser fram emot taktisk positionering och mängder av specialattacker.

Jag är fortfarande inte klar med Tales of Arise-expansionen Beyond the Dawn, men räknar med att ha en recension inom kort. Dessutom är jag ansvarig för att recensera Persona 5 Tactica. Efter att ha spelat båda versionerna av Persona 5, dansavstickaren Persona 5 Dancing in Starlight samt Musou-spelet Persona 5 Strikers känner jag stor glädje över att få ta mig an detta, särskilt som jag är förtjust i turordningsbaserade, taktiska strider.

Jag har på gott och ont inhandlat några spel på den annalkande Black Friday-rean som smugit igång på några ställen och skulle något av de spelen dimpa ned så får vi se om jag hinner testa lite där med. Det handlar om Forspoken, Star Trek Resurgence och Beyond a Steel Sky. Jag passade också på att köpa en till DualSense då en av mina ursprungliga har väldigt dålig batteritid.

Jonny pressar buset

”Uppskov? Det kan du fetglömma!”

Då jag de senaste dagarna har plågats av en intensiv förkylning har mitt spelande gått som i vågor. I starkare ögonblick har det blivit långa sittningar, men det har också blivit en hel del kortare när kroppen inte riktigt är med på banan. Mestadels av tiden har jag löst pussel och utforskat omfattande miljöer i The Talos Principle 2, men det är inte allt.

För någon vecka sen fick jag även till mig att recensera Robocop: Rogue City vilket har resulterat i mängder av arresterade busar, utfärdade parkeringsböter och mängder av moralkakor åt stadens ungdomar. Detta arbete kommer att fortsätta under helgen.

Fredrik smyger runt

Conrad brular föredra att smyga fram, men ibland måste puffran fram.

Flashback, eller Flashback: The Quest For Identity, släpptes till Commodore Amiga 1992 och knockade många spelare rejält när det släpptes. Det var så oerhört välanimerat, stämningsfullt och mystiskt. Ett äventyrs-actionspel av rang, som ofta jämfördes med bland annat Prince of Persia eller Another World (från samma utgivare). Nu, 20 år senare, är skaparen redo att släppa en uppföljare med det fantasifulla namnet Flashback 2 (trots att Fade To Black brukar anses vara en uppföljare till originalet) och min nyfikenhet är enorm. Det senaste smygar-äventyret från Paul Cuisset som jag spelade (Amy) levde verkligen inte helt upp till förväntningarna och jag hoppas verkligen att det här är en bättre upplevelse.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.