Läderlappen har numera en läderlappsbil i Batman: Arkham Knight

Under den här veckan har vi sett både läckan och utannonseringen av Rocksteadys uppföljare till Arkham City, nämligen Batman: Arkham Knight. När något nytt ska visas i ett spel är det nästan alltid en viss spelmekanik eller något i berättelsen som får huvudfokuset. I den första uppvisningen är det tydligen Batmans bil som är det hetaste sedan skalad potatis.

När det handlar om fordon i ett spel som egentligen inte har något som helst fokus på just körande vaknar min inre skeptiker och skriker lika mycket som ett barn med kolik. Det brukar nämligen finnas en anledning till att just titlar som Battlefield, Tomb Raider och Grand Theft Auto (ironiskt nog) inte sköter bildelen särskilt bra – huvudfokuset handlar om något helt annat.

Alla sekvenser i ett spel delas upp i olika prioriteringsskalor, och trots att ingen utvecklare i studion har särskilt goda kunskaper om just körande i spel måste det nästan ändå bifogas eftersom det är dels något som spelaren kan relatera till men även för att du kan korta ner transportsträckor utan att använda dig av magiska portar med ursprung från Star Trek. Just därför hamnar detta moment längst ner i arbetshögen, vars kvalitet i princip alltid speglar just detta.

Förvisso är just Batmans bil (och fordon i ren allmänhet) något som har stort fokus i filmerna, så logiken finns ändå där. Men varför ska Rocksteady äventyra spelets kvalitet genom att infoga något som tidigare har skötts så mycket smidigare genom filmsekvenser eller som automatiska hjälpmedel? Jag var inte på plats under presentationen, men jag är ändå rädd över att de har gapat alldeles för stort denna gång.

Det sista som vi behöver är ett nytt Arkham Origins.

Ett svar
  1. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.