Fyra japanska spel på väg till europeiska konsoler

NIS America fortsätter sin satsning på att porta japanska spel till den västerländska marknaden. De har nu utannonserat fyra nya titlar som ska släppas till PlayStation 3 och PS Vita under 2014, och det är en vild blandning av slagsmål, rollspel och mordmysterium som gäller.

Det blir de nya spelserierna Battle Princess of Arcadia och Fairy Fencer F till PS3 samt Danganronpa 2: Goodbye Despair och nygamla Disgaea 4: A Promise Revisited i bärbart format. Mer om spelen hittar du i inlägget.

Battle Princess of Arcadias:

arcadias1Den här nya serien från Nippon Ichi Software kan skryta med den långa genrebeteckningen sidskrollande slagsmålsspel med inslag av actionrollspel. Vad kan gå fel – förutom möjligen ett epilepsianfall? Stridsprinsessan landar på PS3 någon gång under året och beskrivs så här av NIS själva:

Kungadömet Shwert var en gång i tiden fredligt och vackert. Men nu har det blivit invaderat av monster och som Stridsprinsessan Plume är det upp till dig att återställa ordningen i detta färgglada, blixtsnabba actionrollspel. Rekrytera en grupp krigare och delta i strider mot fienderna innan det är dags att ta sig an enorma och kraftfulla bossar i episka belägringsstrider”.

Fairy Fencer F:

fairy-fencer-f-4Compile Heart var senast aktuella i Sverige med Hyperdimension Neptunia-spelen, men nu startar de på ny kula. Resultatet verkar vara ett klassiskt japanskt rollspel med en kamp mellan ont och gott, underliga dräkter och överdimensionerade vapen. Till sin hjälp har de ett helt gäng gamla Final Fantasy-rävar: konceptbilder från Yoshitaka Amano och Tsunako och musiken ska vara komponerad av självaste Nobou Uematsu. Även här är släppdatumet satt till ett luddigt 2014.

Danganronpa 2: Goodbye Despar:

17_01_0531Knappt har det första Danganronpa hunnit landa på PS Vita förrän uppföljaren utannonserats. Kanske beror det på de många trevliga betyg som recensenterna plockat fram – inte minst Johan som blev mycket imponerad av Danganronpa: Trigger Happy Havoc (8/10).

I uppföljaren beger sig skolklassen från Hope’s Peak Academy ut på klassresa. Destinationen är en tropisk ö, och jag kan redan nu lova att allt inte går som de tänkt sig. Speciellt inte när en viss björn blandar sig i berättelsen… Danganronpa 2 släpps under hösten 2014.

Disgaea 4: A Promise Revisited

5Den fjärde delen i Disgaea-serien släpptes visserligen i Sverige redan 2011, men det här är en något uppfräschad version för PS Vita. A Promise Revisited innehåller flera nya uppdrag, nya spelbara karaktärer, fler magier och samtliga tillägg som släppts till PS3-utgåvan. NIS har tajmat släppet till sommaren, även om inget exakt datum är spikat, så du har hela semestern på dig att nöta dig genom detta tidskrävande spel.

Kommer du att köpa något av de här fyra spelen?

4 kommentarer
  1. Johan Lindros Johan Lindros
  2. Quint Quint
  3. motz motz
  4. Alestes Fredrik

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.