From Softwares nya titel heter Bloodborne

Under veckorna innan E3-mässan läckte det ut en del information om ett spel som enbart var känt som Project Beast och reaktionen på internet var gigantisk. Anledningen till detta är att det ryktades vara utvecklarna From Softwares nya projekt med Demon’s Souls– och Dark Souls-producenten Hidetaka Miyazaki vid rodret. På Sonys presskonferens avtäcktes spelet för första gången och det officiella namnet är Bloodborne.

Spekulationerna innan spelet visades upp officiellt var att det skulle bli en uppföljare till From Softwares närmast kultförklarade spel Demon’s Souls, men så är inte fallet. Likheterna finns dock där med tanke på den mörka, gotiska stämningen som trailern förmedlar och detta gör mig oerhört glad. Demon’s Souls är kanske inte mitt favoritspel i Souls-serien men den skräckfyllda atmosfär som spelet skildrar är tidvis det bästa som From Software har åstadkommit. Det räcker att besöka Tower of Latria för att bekräfta detta.

Detaljerna om spelet är sparsamma, men det låter onekligen som att Hidetaka Miyazaki kommer att leverera ett Souls-liknande spel trots att ordet inte finns i speltiteln. Med tanke på det blandade mottagande Dark Souls II fick av fans står det klart att det både finns för- och nackdelar att göra ett Souls-spel och att det kan vara en börda för hans nya vision att vara fast i det etablerade konceptet.

Det är lite trist att vi inte fick mer kött på benen angående hur själva spelet ser ut, utan enbart en förrenderad trailer men samtidigt har jag redan bestämt mig för länge sedan att jag ska köpa det här spelet.

Vad tycker du om Bloodborne?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.