Recension: Zen Pinball 2: Ant-Man [PS4, PS3, Vita]

En ny Marvel-film om superhjältar betingar självklart ett helt nytt flipperbord till Zen Pinball. Den här gången är det den pyttelilla myran med superstyrka som står för nyheterna i Zen Studios senaste släpp. Antagonisten Yellowjacket ska få storstryk i multiball-läget och Ant-Man måste såklart hjälpa alla sina vänner i detta fartfyllda och lite nyskapande flipperspelet.

Bordet har tre paddlar och lagom många ramper och loopar, något som ger ett bra flyt och en skön fart i varje spelomgång. Vad som är unikt för detta flipperbord är att det finns en stor, lysande sfär i övre delen av spelplanen och denna kan jag skjuta på för att få poäng. Varje gång sfären träffas minskar den lite till ytan och det visar sig i senare skede att den till slut blir en vanlig flipperkula och sällar sig till de andra kulorna under multiball.

Zen Studios har även lekt lite med minispel i flipperform, exempelvis finns en utmaning att klara om bollen håller på att gå förlorad på vänster sida om planen; lyckas jag, får jag fortsätta spela. Det tar inte så värst lång tid innan jag har greppat bordets upplägg och det uppskattar jag mycket när det kommer till flipperspel. Efter bara några omgångar lyckas jag uppnå bra poängnivåer och släppa loss multiball-läget.

Minispelet där det gäller att rädda bollen genom att få upp den i högra hörnet.

Minispelet där det gäller att rädda bollen genom att få upp den i högra hörnet.

Jag provspelade Zen Pinball 2: Ant-Man på PlayStation TV och tyckte att upplevelsen var bra, även om jag saknade den något tydligare och snabbare hanteringen av fysiken i spelet som PlayStation 4-versionen erbjuder.

Flipperborden i Zen Pinball-serien kan ibland bli överbelastade med störande moment då karaktärer hoppar tvärs över skärmen eller rymdskepp som landar mitt i smeten. Helhetsupplevelsen som Ant-Man levererar är mer åt det traditionella hållet även om figurerna på bordet tidvis ändå har lite svårt att stå still.

Om du föredrar lite mer renodlad flipper med ett bord som erbjuder ett skönt tempo, kan jag rekommendera Ant-Man. Du behöver inte känna till vare sig filmen eller superhjälten, det är kul ändå!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.