Recension: The Journey Down: Chapter Three [PS4]

I den avslutande delen av The Journey Down, följer vi Bwana, Kito och Lina i deras fortsatta äventyr att hitta den försvunne Kaonandodo och det förlorade landet ”The Underland”. Berättelsen tar vid när trion hämtar sig från den ofina landningen i Underland. De befinner sig inte riktigt på rätt ställe men tack vare Bwanas tokiga idéer och en del (o)tur, har de både lyckats fly i en luftballong och blivit nedskjutna för att äntligen landa något sånär rätt.

I paradiset de befinner sig i borde de vara helt själva, men de upptäcker snart att något inte står rätt till då Armando Co redan är på plats och verkar hålla på med någon slags gruvverksamhet. Givetvis framkommer det att storföretaget har ont uppsåt och om vi inte stoppar deras vidriga exploatering kommer det att få ödesdigra konsekvenser.

The Underworld bjuder på fantastiskt vackra vyer

The Underworld bjuder på fantastiskt vackra vyer

Med ytterligare incitament att lösa alla mysterier, delar gruppen upp sig och äventyret sätter fart på allvar. Jag upplever en dramatisk ökning av berättelsen tempo och uppskattar både händelserna och karaktärerna mer och mer ju närmare slutet jag kommer.

Detta är helt klart seriens absolut starkaste del, och trots att historien bjuder på ganska förväntade händelser och vändningar, fascineras jag hur medryckande berättelsen är. Den tid som SkyGoblin har lagt på karaktärsuppbyggnad och tonsättning när det kommer till miljöerna i de förra avsnitten, utbetalas här nu med ränta.

När sluttexterna rullar, hoppas jag tyst för mig själv att vi får möjligheten att uppleva nya äventyr med Bwana och Kito. Karaktärsduon passar utmärkt för ytterligare, skruvade berättelser och med tanke på de resor som de har hunnit med under dessa tre delar, är ingenting omöjligt.

Armando Co...Vad gör de här nere och varför låser de alltid allt?

Armando Co…Vad gör de här nere och varför låser de alltid allt?

Atmosfären som titlarna förmedlar är sannerligen unik, samtidigt som jag känner igen mig väldigt väl emellanåt. Det tar ganska lång tid för mig att identifiera vad det är som kittlar nostalgicentrat i mig men till slut inser jag att The Journey Down är en härlig pytt i panna innehållande delar från både Beyond Good and Evil, Monkey Island-spelen och Lucasarts Indiana Jones-äventyr.

Även om serien bjöd på en lite knackig start, och i sin tredje del fortfarande har lite småproblem med ljudmixen, kan jag inte annat än att rekommendera The Journey Down. Är du sugen på ett peka och klicka-spel i samma anda som Monkey Island eller Grim Fandango, kommer du här att få ditt lystmäte tillgodosett.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.