Recension: The Golf Club 2 [PS4]

Golf som sport är inget jag har någon vidare kunskap om, mer än att känna till vissa spelare i stil med Tiger Woods, Annika Sörenstam och hårdrockaren Alice Cooper. Ett par golfspel har jag dock testat i tidig ålder, men när undertecknad spelar The Golf Club 2 är det första gången jag svingar med en driver på drygt ett decennium.

Vid första spelomgången utbildas jag i grunderna ihop med olika tekniker inom sving, siktande och att ta sig ur kniviga situationer. Jag lägger märke till att det är mycket att tänka på och det är inte bara att slå hårt med en järnnia bara för att komma till greenen, utan jag måste förbereda mig och framför allt svinga korrekt. Efter den lite väl långdragna övningen kan jag gå igenom de olika spellägen; inklusive vanliga golfrundor, att delta i sociala klubbar och möjligheten att göra egna banor.

Vissa sociala grupper har minimikrav på medlemmarnas handikapp, och de erbjuder även exklusiva tuneringar. Om du inte är en av de riktiga golfentusiasterna kan du dock gå med i helt öppna grupper, vilket jag gjorde istället. Du har möjligheten att skräddarsy din golfare på flera vis, men dessvärre är valmöjligheterna inom klädesplagg minimala och överlag tråkiga.

Golfare går i tshirts även om det är vinter.

Jag är väldigt förtjust i grafiken, där golfbanornas design är genuint rena och täcks av läckert gröna fairways så långt mina ögon kan se. Golf är unikt inom sportspel eftersom jag inte känner någon stress alls, vilket ger ett harmoniskt intryck i HB Studios kreation. Jag kan spela på amerikanska privatklubbar, klippiga dalar i Skottland och även i vinterlandskap, vilket är ganska unikt för jag har inte hört talas om vintergolf förut.

Däremot är animationerna gräsliga och särskilt bildfrekvensen när jag beskådar golfbollens färd efter slaget, när det finns många objekt på samma område. Laddningstiderna är extremt långa inför en kommande turné och även vid baneditorn, där i det sistnämnda blir plumpt och tidskrävande istället för att vara en intressant sandlåda där jag kan göra roliga banor. Annars är det kul att placera lustiga objekt i stil med alligatorer, skyskrapor och palmer i ett snötäckt landskap, och valmöjligheterna är berikande många. Dessutom kan jag lägga upp mina alster online för att låta andra spela, vilket är ett välkommet tillägg.

Kontroll tillsammans med koordination är de viktigaste beståndsdelarna i golfspel, och dessa är spelets starkaste kort. Jag känner mig säker vid klubbval och när jag siktar, men vid en sving får jag bekymmer att slå rakt för mina bollar går alltid åt höger oavsett hur spikrakt mitt drag med vänster styrspak blir. Puttning vid långa distanser är det svåraste att lyckas med, då jag oftast slår för hårt eller löst, vilket borde kunna lösas med en mätare där puttens kraft visas.

Fore!

The Golf Club 2 är ett tryggt och stabilt golfspel utan större överraskningar, och det är helt okej för avkopplande stunder. Klubbhusen är dödvikt och därmed helt onödiga, med tanke på att jag lika gärna kan spela vanliga turneringar utan bekymmer förutom de långa laddningstiderna. Det finns dessvärre inga kända golfare i spelet, men känner du för att hitta din inre Jesper Parnevik är det bara att greppa en driver och slå bollen fortare än du hinner säga fore!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.