Recension: The Curious Tale of the Stolen Pets [PSVR]

Det var länge sedan jag recenserade ett spel som krävde PlayStation VR-hjälmen och därför kändes det kul att få en anledning att plocka fram headsetet igen. The Curious Tale of the Stolen Pets är ett lugnt och harmoniskt pusselspel utvecklat av den Stockholmsbaserade studion Fast Travel Games. De utvecklar endast spel för virtual reality och har ett par titlar på PlayStation VR sedan tidigare.

Premissen är enkel där din morfar tar dig med på en minnesfärd till barndomen och alla fantasifulla platser du lekte på med din syster. Spelet går ut på att upptäcka förlorade känslor och kunna bli vän med systern igen.

Sommarstugeön bjuder på te, en skattkista och en massa bärbuskar.

De fem banorna bjuder på vitt skilda teman och varje bana är förhållandevis liten med en handfull förlorade djur och ett tiotal samlarobjekt i form av solar. Att hitta djuren kräver en del arbete innehållande flera steg, men solarna glittrar i miljöerna och hittas ganska enkelt.

Spelet stödjer både DualShock 4 och PlayStation Move och jag tycker att Move fungerade bättre även om banorna är så höga att det bitvis är svårt att hålla sig inom kamerans uppfattningsområde.

Den förhistoriska banan är riktigt rolig och bjuder på ett par av de mer kluriga pusslen.

Den grafiska stilen är riktigt sockersöt och mysfaktorn är stor. Det här är definitivt ett spel som kan passa både stora och små spelare. Banorna sprudlar av liv och färger och musiken från Wintergatan, som kanske är mest kända för sin musikmaskin med metallkulor, samspelar och bjuder på en avslappnande upplevelse. Glädjen när jag hittar något av djuren och de hoppar av glädje och reagerar så kärleksfullt när jag klappar dem är helt klart en av höjdpunkterna för mig.

Upplevelsen är oväntat kort och jag blir ärligt förvånad när eftertexterna rullar. Men det innebär också att jag har bjudits på en gedigen och högkvalitativ upplevelse.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.