Recension: Star Wars Battlefront Rogue One: VR Mission [PSVR]

PlayStation VR har funnits på marknaden i snart två månader och titlarna som släppts än så länge har varit av varierande kvalitet, även om jag för egen del för det mesta har haft positiva upplevelser. För någon dag sedan släpptes en kostnadsfri VR-expansion till det populära onlinespelet Star Wars: Battlefront (7/10).

Denna korta upplevelse ska visa sig blåsa nytt liv i spelserien genom en utmärkt övergång till den virtuella verkligheten, och frågan är om inte denna utgåva är en formidabel demonstration av Sonys VR-headset.

Red 5, standing by!

Red 5, standing by!

Jag ikläder mig rollen av en ny, helt färsk pilot som för första gången ska ut i hetluften i min X-vinge. Jag får till en början möjlighet att göra en kontroll av min jagare, genom att gå runt och titta på den. Min pålitliga astromech-robot är redan på plats och inväntar otåligt att få sätta fart mot stjärnorna och rymden.

Efter att ha äntrat mitt rymdskepp, har jag möjligheten att kika runt lite grann och bekanta mig med rymdskeppets cockpit. Jag känner snabbt igen de olika delarna och kan inte låta bli utan att vrida huvudet bakåt för att kontrollera att allt står väl till med min R2-enhet. Det verkar som att allt är okej och att vi är redo att ta oss an det kommande uppdraget. Vi påbörjar utflygningen mot äventyret.

Uppdraget är till en början enkelt; jag och min skvadron ska efter gruppering, söka reda på ett rebellskepp som hamnat på villovägar och vars kapten nu självklart är orolig för en eventuell sammanstötning med det galaktiska imperiet. Naturligtvis visar det sig att kaptenens farhågor besannas och innan jag vet ordet av, befinner vi oss i en intensiv strid mot både TIE fighter-skepp och en massiv Star Destroyer.

Oj, du är lite för när just nu, vänligen justera!

Oj, du är lite för när just nu, vänligen justera!

Rent prestandamässigt, märker jag ganska snart av de vanliga bristerna i PlayStation VR där den svarta laddningsbilden känns pixlig, men när det kommer till striderna upplever jag inget annat än ren adrenalin och ren spelglädje i Star Wars-universat.

Kontrollerna känns fantastiskt responsiva och jag har aldrig några problem med att lära mig hur jag ska följa fiender på bästa sätt för att låsa dem i mitt sikte. Demonstrationen pågår under en relativt kort tid där jag mot slutet av första spelomgången, känner att jag börjar bemästra funktionerna till fullo – högt betyg redan efter ett tiotal minuter med andra ord.

Även om upplevelsen är kort, finner jag inga problem med att börja om från början och försöka bemästra mina färdigheter. Tvärtom finner jag mig själv att vilja återvända så snart som möjligt till den virtuella upplevelsen som Criterion Games erbjuder. Personligen är jag ett enormt stort Star Wars-fan och har sedan barnsben längtat efter att få sätta mig i en X-vinge och skjuta ned imperiets attackskepp, och här känner jag direkt att den virtuella verkligheten som jag erbjuds, är något utöver det vanliga.

Star Wars Battlefront Rogue One: VR Mission är en av de starkaste Star Wars-upplevelser jag någonsin upplevt, och då har jag spenderat alldeles för många timmar i klassikern X-Wing vs. TIE Fighter samt dess föregångare. Om du redan äger Star Wars: Battlefront och ett PlayStation VR (8/10), och dessutom har en fäbless för Luke Skywalkers förmågor i rymdstrider, är detta verkligen inte något du bör missa!

2 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Jedi

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.