Recension: Senran Kagura: Peach Beach Splash [PS4]

Senran Kagura har sedan ett antal år tillbaka erbjudit en annorlunda upplevelse för spelare runt om i världen. Inte nog med att hjältarna i spelen, manga-serien och anime-videorna är ninjor, de är dessutom kvinnliga ninjor. I sann, japansk anda, är klanerna väl bestyckade både när de gäller utseende, kroppsliga former och självklart även vapen och olika stridsformer.

I Senran Kagura: Peach Beach Splash, har ninjorna förflyttats till ett väldigt lustigt ställe. Inte nog med att de i förra utgåvan var tvungna att laga mat i takt med musik, nu verkar de dessutom ha trillat in i ett lustigt, parallellt universum där deras vapen är borta. Uppgörelserna som de står inför nu måste lösas med vattenpistoler.

Jag presenteras i början av spelet för den simpla, men funktionella, mekaniken vilken fungerar precis som vilken tredjepersonsskjutare som helt. Sikta med höger styrspak, spring med vänster, ladda genom att hålla ned fyrkant och skjut loss med R2. Den enda skillnaden i denna version är att ammunitionen är oändlig, så länge du hinner med att pumpa fram vatten till din pistol eller din bazooka.

Nej, det är ingen snuskig fantasi utan en miniboss...

Nej, det är ingen snuskig fantasi utan en miniboss…

Det erbjuds en räcka av intriger och historier, oavsett vilken klan jag väljer att spela med, och den ena berättelsen är pinsammare än den andra. Handlar det inte om avundsjuka mellan systrar, kretsar känslorna runt andra oväsentliga ting.

Styrkan i Peach Beach Splash ligger helt i det frenetiska spelläget där min grupp av ninjor får olika utmaningar på spelplanen. Varje klanberättelse börjar ganska enkelt men eskalerar snart till att eliminera andra klaner för att till slut nå finalen där en speciell boss möter upp för en sista uppgörelse.

Senran Kagura-entusiasten får sitt lystmäte genom berättelseläget där både Hanzo-, Homura-, Gessen- och Hebijoklanerna finns representerade. Dock känner jag en total avsaknad av ninjafärdigheter när det kommer till spelets sätt att hantera medspelarna i de korta striderna. Ofta ser jag mina datorkontrollerade medkämpar springa för livet med huvudet mot väggen eller snurra runt som yra höns istället för att arbeta effektivt och nedgöra fienderna.

Matcherna i enspelarläget upplever jag ofta som väldigt underhållande där ordentligt motstånd bjuds efter ett tag. Tyvärr är de dock på tok för korta och avslutas inte sällan inom loppet av några få minuter. Efter varje match väntar ytterligare några tunga textstycken eller i bästa fall en kort animerad sekvens.

Inget slår känslan av en rejäl vattenbomb på morgonkvisten

Inget slår känslan av en rejäl vattenbomb på morgonkvisten

Efter att ha kört igenom berättelseläget, finns möjlighet att ansluta mot spelare online och köra ännu mer frenetiska sammandrabbningar. Klassiska flerspelarlägen såsom ”capture the flag” eller ”king of the hill” har tolkats om för att passa Senran Kagura-världen och heter istället saker som ”Capture the bra”.

Om du inte drar dig för att uppleva pinsamheter, erbjuds även ett läge där du kan besöka ninjorna i omklädningsrummet. Här är det fritt fram att flukta skamlöst eller spruta vatten på kvinnorna med din badanka. Personligen finner jag det inte speciellt givande att tillbringa min tid här, även om det finns troféer som belönar aktiviteten. Peach Beach Splash är bättre ute på slagfältet där vattenkrigen avlöser varandra.

Är du ett sant fan av spelserien och dessutom lockas av arenastrider med mycket intensiva eldstrider, kan detta vara något för dig. Övriga spelare rekommenderas istället att kika på andra, mindre kurviga titlar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.