Recension: Polk Audio Striker P1 [PS4]

Normalt sett är jag en spelare som föredrar bombastiskt ljud ur min surroundanläggning, men det finns ju vissa spel eller vissa tillfällen som gynnas av ett vettigt headset. Om du har fler i hushållet att ta hänsyn till blir det nästan ett måste för att kunna uppleva stämningsfulla spel som de ska upplevas.

I och med designen av DualShock 4 är det enklare än någonsin att använda sig av dina favoritlurar när du spelar i och med det praktiska hörlursuttaget i handkontrollen, men om du samtidigt vill kunna kommunicera med dina vänner kan det vara värt att kika på en mer specialiserad lösning.

Det första som slår mig när jag tar på mig Striker P1 från Polk Audio är att de sitter lite löst. Det är inte att jag känner att de är på väg att trilla av, men de sluter inte upp runt mina öron på ett tillräckligt bra sätt. Det gör att externt ljud har lättare att blöda in, vilket är kontraproduktivt om jag nu ändå ska ha ett par hörlurar på mig.

Ljudet i lurarna är klart och tydligt men det saknar basdjup, till skillnad från så många andra headset som överkompenserar på basen. Komforten är också ganska bra under längre spelsessioner, vilket är en väldigt viktig faktor.

Striker_P1_10-13-2014_Black_001 PS4

Precis som de flesta liknande modeller nuförtiden finns det även en fjärrkontrollsdosa på kabeln där du kan styra volym och ifall du vill stänga av mikrofonen, men ett plus är själva dosan är ett mellanstycke och att du faktiskt kan koppla ur den helt. Mikrofonarmen är även denna justerbar, inte bara när det gäller position framför munnen, utan även så att du kan skjuta tillbaka den helt och hållet ifall du inte använder den. Det är små detaljer som gör en hel del.

Överlag är Striker P1 ett kompetent headset, men inget som imponerar i prisklassen. Den viktigaste biten för mig är själva ljudet, och där haltar prestandan en aning jämfört med mina Sony Pulse Elite som jag normalt sett använder.

2 kommentarer
  1. macke86
    • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.