Recension: Plantronics RIG 500 PRO HC

När jag tittar på Plantronics satsning på att slåss med de stora namnen inom gamingheadset ser jag mycket som görs väldigt rätt, åtminstone när jag utgår från min egen smak. De undviker kapprustningen med att sticka ut mest ut ett estetiskt perspektiv, och verkar lägga krutet på komforten och ljudet.

Med Plantronics RIG 500 PRO HC ser vi samma fokus på dessa punkter, men tillverkarna har också sett till att frångå lite av plastigheten som du återfinner i designen av de mindre modellerna.

På ljudfronten ser vi en uppgradering av högtalarelementen jämfört med RIG 400 PRO (8/10) som jag recenserade tidigare, vilket erbjuder dig ett lite fylligare ljud. Det är välkommet med ett lite större register i ljudet, då jag primärt spelar med surroundljud och är van vid en grannskapsirriterande basnivå. Det är inte en dag och natt-skillnad mot 400 PRO-modellen, men den är definitivt märkbar.

Trots den lite mer robusta designen av hårdvaran lyckas dock Plantronics bibehålla den absolut största fördelen med eras modeller, nämligen den lätta vikten. Jag kan utan några som helst problem sitta med dessa lurar på i timmar i sträck, och det är nästan så att jag glömmer bort att jag har dem på ibland. Det är väldigt imponerande och en större faktor än vad jag trodde att det skulle vara innan jag började testa Plantronics olika modeller.

Om du är intresserad av en ännu mer välbyggd version av headsetet finns det även vad de kallar en E-sport-modell av lurarna som ersätter plastbågen med en i metall istället. Jag fick inte möjlighet att testa dessa nu under recensionen, men på Gamescom fick jag testa dem lite snabbt och de satt riktigt skönt utan att kännas tyngre.

Den lite mer exklusiva E-sport-versionen med den snyggare metallbågen.

RIG 500 PRO ger dig även möjlighet att avnjuta spel och filmer som har stöd för Dolby Atmos, precis som många av deras andra modeller. Det är definitivt ett stort plus för framtiden, beroende på hur många som väljer att använda standarden förstås. I dagsläget är det svårt att hitta mer än en handfull spel som har stöd för det, och även om stödet finns tillgängligt hänger det, i likhet med HDR på bildfronten, mycket på implementeringen. Som säkert bekant är det inget som PlayStation 4 har stöd för, men headsetet går att använda med vilken plattform som helst.

Lurarna är även utrustade med den smarta volymkontrollen som sitter på 3,5 mm-pluggen, vilket gör att du enkelt kan justera volymen med tummen om du har den kopplad i din handkontroll. Jag brukar inte själv spela så många titlar med hetsiga flerspelarlägen, men jag kan med enkelhet se hur detta kan rädda dig genom att du slipper att släppa greppet om handkontrollen och fiska efter reglaget på sladden när du behöver justera ljudstyrkan.

Med RIG 500 PRO har Plantronics tillhandahållit en väldigt kompetent produkt i en vettig prisnivå. Men om du inte är speciellt mycket av en audiofil kanske det inte är värt de extra pengarna jämfört med 400 PRO, då dessa faktiskt också levererar en bra ljudbild.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.