Recension: Let’s Sing 2017 [PS4]

När vi ser spel som blir stora succéer brukar andra utvecklare försöka rida på framgångsvågen genom att släppa spel i samma genre eller kopior av det populära verket. När det gäller Let’s Sing 2017 blir det helt omöjligt att bortse från likheterna med den numera riktigt långa följetongen Sing Star.

Grunddesignen är i stort sett identisk med andra sångspel, där en originalvideo för låten visas i bakgrunden, ett rullande notspår över skärmen och sångtexten längst ned. Det som skiljer är att de stavelser som får plats även finns på notspåret i Let’s Sing. Precis som i alla sångspel jag testat på PS4 kan du antingen använda USB-mikrofoner eller en dedikerad mikrofonapp på iOS eller Android.

Appen i sig fungerar bättre än många andra liknande applikationer som jag testat, med det lilla undantaget att den är på franska. Jag laddade ned den från den svenska app-butiken, men all text är på franska och det går inte att ändra språk. Ett litet minus också för att jag måste skrika till i mobilmikrofonen för att spelet ska förstå att jag tänkt sjunga i den, men väl inne i sången är volymkänsligheten som den ska vara.

Zara Larsson lever ett frodigt liv

Zara Larsson lever ett frodigt liv

Spellägena är fyra till antalet och det enda nya är By Heart där texten då och då göms och jag måste sjunga utantill. Detta är det enda jag känner är någorlunda nyskapande och tillför lite spänning när jag spelar. De andra lägena Classic, Duet och Pass the Mic är precis vad det låter som. Du kan spela upp till fyra spelare, och tack vare Pass the Mic listas spelet som att det har stöd för upp till 8 spelare.

Musikvalet tycker jag känns ganska tråkigt och är vad jag skulle kalla listpop. Jag tror majoriteten av låtarna har legat på Digilistan i P3 under 2015 och 2016, och den äldsta sången i listan är LMFAO – Sexy and I Know It från 2011. För mig blir igenkänningsfaktorn i stort sett obefintlig och det är tre låtar jag hört tillräckligt mycket för att kunna sjunga med någorlunda bra. Min tolvåriga dotter uppskattade listan desto mer och i hennes fall var det inverterade nummer då det var tre av de 30 låtarna hon inte kunde.

Jag anser själv att tjusningen i dessa musikspel är en blandning av både gammalt och nytt, men jag antar att det är en medveten strategi att endast ha med nya eller halvnya alster.

Texten är gömd! Sjung bäst du kan...

Texten är gömd! Sjung bäst du kan…

Sammanfattningsvis tycker jag inte Let’s Sing 2017 riktigt lever upp till förväntningarna på ett sångspel. Det är ett kompetent hantverk, men har ingenting som får det att sticka ut och det enda som skulle kunna rädda det framöver är några bra sångpaket till en billig peng och några fler spellägen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.