Recension: LEGO Marvel Super Heroes 2 [PS4]

Jag har blivit för gammal. Jag trodde inte att jag någonsin skulle känna på det här sättet, speciellt när det kommer till spel för barn och ungdomar, men nu har det hänt. LEGO Marvel Super Heroes 2 har fått mig att känna mig riktigt, riktigt gammal och tråkig.

Känslan infinner sig redan efter de första uppdragen, vilka består av att jag ska navigera den stora världen Chronopolis, som äventyret presenteras i, för att söka upp en av spelets bossar och nedgöra denne. Anledningen till konfrontationerna är att jag behöver leta upp delar av en kristall som kan hjälpa oss att besegra den onde Kang, vilken såklart ska erövra hela universum.

På detta sätt fortsätter huvuddelen av hela spelet som sträcker sig över 20 kapitel. Chronopolis är sammansatt av olika delar av hjältarnas hemvistelser och, som namnet antyder, sträcker sig över flera olika tidslinjer i Marvel-universat. Jag tar mig till en ny punkt på kartan, löser några småpussel och träffar sedan på områdets boss.

Det är inte bara i Assassin’s Creed som möjligheter till arenastrider erbjuds

I dessa uppgörelser, briljerar Traveller’s Tales i sitt spel med mäktiga effekter och häftiga, actionfyllda sekvenser. Problemet är att jag har extremt svårt att träffa rätt, eller till och med se var min figur befinner sig när allt händer samtidigt. Väldigt ofta står jag och slår på någon av mina hjältevänner istället för att rikta attackerna mot den elaka bossen.

Bosstriderna är alla uppbyggda på samma sätt, där jag under en viss tid inte kan attackera antagonisten, utan måste rensa undan vanliga fiender. När tillfälle bjuds, gäller det dock att hoppa på bossen, hamra på fyrkant i tio sekunder och sedan upprepa processen. När jag har utfört dessa moment ett femtontal gånger, börjar jag känna starka aversioner mot spelet. Det är helt enkelt inte underhållande.

Som tur är, levereras de sista delarna av äventyret i normal LEGO-anda. En sund kombination av utforskande, småstrider och problemlösande gör att jag trots allt känner mig glad över att ha spelat klart spelet när eftertexterna rullar. Dock upplever jag spelet som alldeles för långt, speciellt då det är uppenbart att den öppna världen är det som ska locka mig.

Hjälp, vilken gubbe styr jag egentligen?

Chronopolis visar sig nämligen vara fullt av intressanta händelser och platser att besöka. Det går att tillbringa många timmar i stadsdelarna utan att något känns tråkigt eller repetitivt. Tyvärr har jag bränt ut mig totalt på spelet under min genomspelning, och har ingen vidare lust att utforska världen ytterligare.

Om du inte avskräcks av berättelseläget, utan istället är ute efter en öppen värld, fylld av aktiviteter tror jag dock att du kommer att trivas bra. I världen finns allt från typiska rollspelsuppdrag, där jag ska hämta ett antal saker till uppdragsgivaren, till biltävlingar och småäventyr.

LEGO Marvel Super Heroes 2 är perfekt för dig som är ute efter en superhjälteupplevelse som innehåller mängder av sammandrabbningar med Marvel-skurkar. Om du dessutom gillar att utforska öppna världar och utföra småuppdrag, kommer denna titel att skänka dig många timmars nöje. Själv går jag i pension nu, i alla fall när det kommer till LEGO-spel.

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.