Recension: Hori Onyx

När det kommer till handkontroller har jag sällan använt mig av tredjepartsprodukter historiskt sett. Så sent som för ett par generationer sedan var det fortfarande ett minfält fyllt av lågbudgethårdvara, och det var svårt att hitta något som matchade kvaliteten hos de officiella handkontrollerna.

Nu ser dock marknaden lite annorlunda ut, och många hårdvarutillverkare har vässat sina färdigheter genom bland annat specialkontroller för fightingspel. Istället för att följa Microsofts fotspår med deras Elite-handkontroll beslöt sig Sony istället för att låta andra ta fram officiella alternativ till DualShock 4.

Den första vågen av dessa tredjepartskontroller var alla trådbundna, men nu kommer äntligen en bluetooth-variant i form av Hori Onyx. Det som till en början fångade mitt intresse var att designen liknar Xbox One-kontrollen på åtskilliga vis, vilket inledningsvis kändes lite märkligt på en PlayStation-plattform. Denna känsla försvinner dock så fort jag kommer in i ett spel, och då är det huvudsakliga intrycket att handkontrollen ligger väldigt bekvämt i händerna.

Trots att den är lite större än DualShock 4 upplever jag vikten som något lägre, vilket gör att den känns aningen plastigare och inte riktigt lika gedigen som originalkontrollen. Spakarna känns dock bra, och har precis rätt mängd motstånd och precision.

Det finns dock ett par riktiga minus på knappfronten, och det gäller i synnerhet pekplattan. Denna känns sladdrig och lös nästan på ett trasigt vis, och återkopplingen känns allt utom bra. Nu använder ju förvisso inte så hemskt många spel denna knapp frekvent, men det är ändå något drar ner på helhetskänslan. Jag är inte en större fan av L2/R2-knapparna heller, då de inte fjädrar tillbaka lika mycket som de gör på DualShock 4. Detta ger känslan av att det inte finns ett lika stort analogt spektrum på knapparna.

Min förhoppning var att Onyx skulle erbjuda lite bättre batteritid, men dessvärre håller den samma låga nivåer som DualShock 4. Dessa minus till trots bjuder Horis trådlösa debut på en kompetent handkontroll som kan vara värd att kika närmare på om du föredrar denna layout på styrspakarna. Tänk dock på att det saknas en anslutning för headset på handkontrollen vilket innebär att om du planerar att använda hörlurar, behöver dessa vara trådlösa.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.