Recension: Batman – The Telltale Series Episode 5 [PS4]

Min visit i staden Gotham har nu kommit till slutdestinationen; det sista kapitlet i Telltale Games skildring av Bruce Wayne och hans kända alter ego Batman.

Det femte och avgörande avsnittet, City Of Light, tar direkt efter där Guardian Of Gotham (9/10) slutade och oavsett vilket avgörande beslut jag fattade i förra delen kastas jag in i lejonkulan där den mörke riddaren kämpar mot antingen Pingvinens eller Two-Faces hejdukar.

Min adrenalinhalt når sin maximala nivå under detta avsnitt, som jag upplever är den mest fysiska i hela berättelsen, med många närstrider och smockor i luften som påföljd. Innan titelsekvenserna får jag uppleva skrämmande hot från en av Bruce Waynes förra detta vänner innan min motståndare besegras, i den starkaste och mest spännande öppningen av alla spelets delar. Jag är imponerad av att miljardären nu får spänna musklerna och ta tillbaka den värdighet hans motståndare har tagit från honom.

Det är hjärtskärande att se ens närmaste vän bli kidnappad av ren ondska.

Efter att Oswald och Harvey blivit besegrade har Gothams beskyddare bara Lady Arkham kvar att oroa sig för, men hon förvärrar situationen genom att kidnappa betjänten Alfred. Bruces mest trogna vän har varit på hans sida hela tiden och kidnappningen är ett snilledrag av spelstudion, för vid det ögonblicket blir det mer personligt.

City Of Light är precis likt sina föregående kapitel en extraordinär, spännande upplevelse med välskriven dialog och jag känner med Bob Kanes ikoniska superhjälte i den mörka misär han kämpat sig igenom hela vägen. Dessvärre är den avgörande striden mot Lady Arkham för långdragen och innehåller lite väl många “trycka på en knapp”-scener.

Ett allvarligt problem är att spelmotorn brister katastrofalt när det kommer till bilduppdateringen. Jag upplever det lika illa som i spelstudions tidigare titlar, men till PlayStation 3. Vid ett tillfälle hängde sig spelet totalt och jag blev tvungen att starta om konsolen för att kunna fortsätta, vilket förstås är väldigt irriterande.

Och nu ska Batman sjunga “Jailhouse Rock”.

När jag lägger ihop alla fem avsnitten har Telltale lyckats med att skapa en egen vision av Batman, och jag älskar att detta är mer Bruce Waynes historia denna gång. City Of Light når inte riktigt upp till föregående episoder som mästerliga New World Order (9/10), men trots detta är berättelsens kvalitet fenomenalt hög. Jag tackar valmöjligheternas mästare för en spännande åktur i Gotham!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.