Säg hej till vår nya skribent Kim!

Spelåret 2019 har onekligen rivstartat på många vis, och för att kunna täcka alla dessa godbitar behöver vi ju med jämna mellanrum ta in förstärkningar.

Vårt senaste tillskott har nu anlänt i redaktionen, och då är det i vanlig ordning dags för vår traditionella intervju för att lära känna honom bättre. Redan senare idag får du även chansen att läsa hans första recension!

Vem är du?

En passionerad spelpappa som försöker acceptera att jag måste välja bort massor med bra spel för att det inte finns tillräckligt med tid. Uppvuxen i Stockholmsförort, har starka band till Halmstad och Asien, men föddes på Sydamerikas västkust.

Jag har inga problem att spela om gamla spel och har förmodligen lagt lite för många timmar på Starcraft 2. Uppskattar de flesta genrer, men föredrar spel med intressant berättelse, strategi och samarbetsläge. Sportspel går också an förutsatt att de har kampsportsinslag och bilspel ifall bilarna är vapenbestyckade.

2010 upptäckte jag visuella romaner och blev så hänförd att jag idag designar mitt eget spel. Jag tycker trots allt om att prova på nya saker, utvecklas och utmana mig själv. Då jag passerat 40 är jag en livsnjutare som ständigt söker efter bra spel, böcker, film, anime, musik och mat.

Andra intressen är resor, allehanda motionsformer och så vill jag varna för min rätt flummiga humor.

Vilken PlayStation-konsol är din favorit?

Den allra första såklart! Främst för alla mysiga japanska rollspel, Metal Gear Solid, Resident Evil-serien och Dino Crisis 2. Har många härliga minnen med PSX i min allra första lägenhet. Jag fick sparken från mitt deltidsjobb hos McDonalds för att jag vägrade infinna mig med en timmes varsel. Det verkliga skälet var att jag ledsnat och prioriterade att fightas med slutbossen i Suikoden.

Hörlurar eller 5.1 surround-ljud?

Jag får nog säga hörlurar. Jag använder hörlurar väldigt mycket. På jobbet, när jag promenerar, tränar, ser på film och spelar spel. För film och spel har jag ett par dyrare och riktigt bra Sony-lurar, men de har inte 5.1 surround-ljud.

Vilken trofé är du mest stolt över?

Trofé? Jag är mest stolt över att jag klarat så många spel med en minimal utdelning av troféer. Det var främst -85 till -95 jag ägnade mig åt perfektion i mina spelsessioner.

Ibland spelade jag till och med igenom spel med en liten publik. Alla vill ju få ta del av hur vissa spel slutar. Jag talar nu om de alternativa lösningar vi hade före Youtube kära ungdomar.

Slutligen dags för dilemmat. Bland dina tre absoluta favoritspelserier måste du välja följande: En måste du spela varje vaken timme under en hel helg, en måste läggas ned och den sista ska du spela minst en timme per dag i resten av livet. Vilka väljer du?

Jag föredrar att spela Fire Emblem-serien varje vaken timma under en hel helg. Spelserie att lägga ner? Skulle troligen välja Final Fantasy-serien som inte levererat något intressant sedan del tolv. Spelserie att spela minst en timme per dag resten av livet? Enkelt! Ace Attorney-serien!

Välkommen till redaktionen Kim!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.