Månadens PlayStation Plus-spel [September 2022]

September har anlänt och så även lite nya gratis spel att hämta för oss som har en Playstation Plus-prenumeration. I vanlig ordning är det en blandad skara spel från olika genrer, så förhoppningsvis finns där något för oss alla. Innan du slår dig ner framför konsolen, svänger in på PS-Store och börjar ladda ner så kanske du vill ha en kort genomgång av spelen. Turligt nog kan vi på PS-bloggen bidra med en sådan.

Störst och kanske mest fartfyllt har vi Need for Speed Heat (8/10), utvecklat av Göteborgsstudion Ghost Games (numera EA Gothenburg). Som traditionen bjuder är det bilracing som ligger i fokus i Need for Speed, och i det här fallet i form av en balansgång mellan det lagliga och olagliga. På dagarna tävlas det i officiella tävlingar, men när natten kryper in vankas det olaglig streetracing. Pengar ska dras in, bilar ska trimmas och tävlingar ska vinnas i detta snabba äventyr. Vår kollega Martin gav det ett stabilt omdöme i sin recension som du finner i länken ovan.

Om du inte är så sugen på att köra bil eller helt enkelt känner för att ta en paus kan du göra det med Granblue Fantasy: Versus (8/10). Där vankas det utdelning av stryk och det gäller att vara den som levererar. Arc System Works är erfarna inom genren och levererade med den här upplevelsen ett av de mer populär slagsmålsspelen vi spelade här på bloggen under 2020. Gillar du dessutom rollspelsinslag, lagmatcher och stilrena animationer kan det här vara något för dig.

Sist och minst men desto sötare har vi det handtecknade äventyret Toem (8/10), även det utvecklat av en svensk studio (Something We Made). I sin recension från 2021 beskrev Fredrik det som ”en perfekt dos av medicin för stressiga dagar”, något som vi alla kanske behöver då och då. Att spatsera runt i mysiga miljöer, ta foton med sin kamera och hjälpa främlingar med deras vardagliga problem låter ju sannerligen trevligt. Kanske är detta det perfekta avslutet på en intensiv vecka?

Nytt på PS Plus Essentials 6/9

  • Need for Speed Heat (PS4)
  • Granblue Fantasy: Versus (PS4)
  • Toem (PS5)

Lämnar PS Plus Essentials 6/9

  • Yakuza: Like A Dragon (PS4, PS5)
  • Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 (PS4, PS5)
  • Little Nightmares (PS4)

Vad ser du mest fram emot att spela?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.